Dobos Sándor, 2017.02.20. | Jégkorong

A Debrecen ellen kell kiharcolnia a magyar bajnoki döntőbe jutást juniorcsapatunknak. Eddig minden jól alakul.

Emlékeztető – U20-as magyar bajnoki elődöntő, 1. mérkőzés:

Vasas-Continental-Debreceni HK 2-1 (1-0, 1-1, 0-0)
Gólszerzők: Székely-Mádai G. (15.), Zsigmond (39.), illetve Kuleshov (40.)

A párharc állása: 1-0, a Vasas-Continental javára.

Annak ellenére, hogy az osztrák bajnokságban nem sikerült a rájátszásba kerülés csapatunknak, nem mondhatjuk, hogy rossz szezont futnak a fiúk. Hazai terepen ugyanis sikerült bizonyítani az erőnket, ezt jelezte már korábban az alapszakasz megnyerése.

Ebből fakadóan „páholyból” figyelhette a csapat a MAC társaságában a 3-6. helyezettek kettős párharcát, amely a másik két elődöntős pozíció megszerzéséért folyt. Ebből a Debrecen és az ifj. Ocskay Gábor Akadémia együttese került ki győztesen, előbbi lett az ellenfele a Vasas-Continentalnak a junior bajnoki döntőért folyó párharcban.

Pénteken játszották az első mérkőzést, szerdán jön a második, a párharc három nyert ütközetig tart. Most 1-0 ide, a csapatkapitány, Czakó Barna szerint az első felvonás alapvetően jól sikerült, és ez a terv szerdára is:

„Mindenki egy kicsit jobban készült erre az első meccsre, jobban is vártuk már, elvégre egész évben ezért dolgoztunk. Őszintén szólva nem a 100 százalékot nyújtottuk, mármint nem játszottunk valami jól, ráadásul a debreceniek kevesebben is érkeztek, így egy kicsit jobb hokival nagyobb különbséggel is le tudtuk volna győzni őket. A végére viszont egész jól összeálltunk, és amikor éreztük, hogy esetleg kiegyenlíthetnek, azért ezt nem engedtük nekik. Végig uraltuk a meccset, ezt mindig megnyugtat látni és érezni.”

Nem rossz csapat az ellenfelünk, idegenben csak 1-0-ra sikerült nyerni ellene az alapszakaszban és a hazai 3-1 alkalmával is voltak szoros pillanatok, de a debreceniek például a Fehérvárt is legyőzték 6-5-re a bajnokság első szakaszának végén.

„Viszont most mi nyertünk megint, és ezzel megtartottuk a pályaelőnyt, és 1-0-ra vezetünk, egyébként meg háromból három a mérlegünk ellenük. Győzni megyünk Debrecenbe szerdán is, és ha sikerülne nyerni, akkor pénteken már úgy mennénk jégre, hogy egy győzelemmel döntősök vagyunk. Úgy látom, most mindenki nagyon dolgozik ezért a célért, együtt vagyunk, és eltökélten várjuk ezt a hetet” – fogalmazott Czakó Barna.

Szó mi szó, nem unatkoznak majd a fiúk a héten. A szerdai meccs után következik a pénteki bajnoki, majd szombaton és vasárnap is lesz meccs, mindkét alkalommal a Graz ellen, az EBYSL-ben. Ez lesz a két utolsó fellépés az ottani bajnokságban, igaz, a Villach elleni mérkőzést elhalasztották pár hete, és egyelőre nincs információ arról, mikor játsszuk azt le, ha egyáltalán le kell.

Az U20-as csapatunk heti programja:

Debreceni HK-Vasas-Continental – február 22., szerda, 14.00
Vasas-Continental-Debreceni HK – február 24., péntek, 18.40
Vasas-Continental-Graz – február 25., szombat, 16.10
Vasas-Continental-Graz – február 26., vasárnap, 14.40


Hirdetések