Jenkei András, 2017.02.19. | Röplabda

Kellemes vendéglátónak bizonyult a Vasas Óbuda, szép délutánt szereztünk a lelkes kaposvári csapatnak.

Vasas Óbuda – 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem 3:2 (13, -19, 21, -24, 6)
Folyondár utca, 200 néző.

Vezette: Mezei, Nagy L.

Vasas Óbuda: Kountoura 4, Török 14, Hardy 17, Rountree 18, Sklar 18, Szedmák 3. Csere: Lévai (liberó), Durst, Németh 3, Kiss G.
Vezetőedző: Jókay Zoltán.

Kaposvár: Bagyinka 5, Rák 14, Szívós, Korniss 12, Araujo 19, Sitkey 5. Csere: Csitári (liberó), Kocsi 2, Horváth A. 2, Mészáros 1, Héri.
Vezetőedző: Zarka Péter.

A hétközi Közép-európai Liga forduló után a magyar bajnokság alapszakaszában folytatta szereplését a Vasas Óbuda.
Vasárnap délután a tabella nyolcadik helyén álló Kaposvár látogatott a Folyondár utcába, csapatunknak kötelező feladat volt a három pont itthon tartása. Jól kezdtek a vendégek, ám Tess Rountree és Török Kata pontjaival magabiztosan kerültünk előnybe (12:9). Zarka Péter időkérése ellenére is nőtt a különbség a felek között, a Kaposvár nyitásfogadása egyre jobban szétesett (20:13). A szettet Meredith Hardy zárta egy szép nyitássorozattal, könnyedén nyertünk meg az első játszmát (25:13, 1:0).


                                                                                           fotó: Vasas Attila

Török öt pontjának köszönhetően jól kezdtük a második játszmát is, meglehetősen simán szereztük meg a vezetést (8:3). A technikai szünet után azonban mintha két másik csapat érkezett volna vissza a pályára, Emily Sklart teljesen hatástalanította a Kaposvár, amerikai légiósunk helyett Kiss Gréta érkezett a pályára, majd – már kaposvári előnynél – kettős cserét alkalmazott Jókay Zoltán (9:12). Az edzői húzás ellenére is egyre nagyobb különbséggel vezetett a Kaposvár, a mieink teljesen indiszponáltan játszottak, Jókay második időkérését követően végül ismét Török pontjaival tudtunk feljebb zárkózni (16:19). Hiába, a korábban is jól játszó Korniss Ildikó mellé Rák Rebeka is felnőtt a vendégek részéről, a somogyiak lendületes, szép játékkal megérdemelten nyerték meg a játszmát (19:25, 1:1).

A harmadik szettre sem sokat javult csapatunk teljesítménye, edzőnk rezignáltan szemlélte az eseményeket (10:7). Hardy és Rountree támadásainak köszönhetően tartottuk előnyünket, a végjátékhoz érve azonban Korniss vezérletével egyenlített a Kaposvár (19:19). A vezetést azonban nem tudták átvenni, csapatunk pedig kínkeservesen ugyan, de Szedmák Réka pontját követően megnyerte a szettet (25:21, 2:1).

A folytatásra szerkezetet váltott Jókay, Németh Anett érkezett a pályára, a szettet pedig a Kaposvár kezdte jobban (5:8). Hardy szép pontjaival tartotta a lelket csapatunkban, de a vendégek magabiztosan őrizték előnyüket (13:16). Ellenfelünk néhány hibával komoly lehetőséget adott a kezünkbe, ám hiába vettük át a vezetést, a fiatal Mészáros Zsófia ászát követően a Kaposvár számára elérhető közelségbe került a pontszerzés (21:23). A játszma végén sikerült ugyan szettlabdát hárítanunk, Debora Araujo és Rák Rebeka pontjaival a vendégeké lett a szett (24:26, 2:2).
 Az aranyjátszmában Hardy és Araujo vívott ütőpárbajt, a térfélcseréig csapatkapitányunk volt az eredményesebb, ennek megfelelően vezettünk is (8:4). A fordulás után már nem voltak komoly izgalmak, Sklar előbb jó támadásokkal, majd egy szép nyitássorozattal eldöntötte a játszmát, így gyenge teljesítménnyel ugyan, de megnyertük a mérkőzést – és ne feledjük, a bajnoki rangsorban a győzelmek száma az elsődleges (15:6, 3:2).

Sarlós Márton  


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!
 


Hirdetések