Jenkei András, 2017.02.16. | Röplabda

Nem sikerült legyőznie az Olomouc-ot a Vasas Óbudának, így nem került be csapatunk a MEVZA négyes döntőjébe.

Közép-európai Liga, 8. forduló

VK UP Olomouc – Vasas Óbuda 3:1 (-22, 21, 17, 19)
Olomouc, 100 néző.

Vezette: Miklosic, Seifried.

Vasas Óbuda: Sklar 18, Pekárik 4, Rountree 18, Török 6, Hardy 7, Kountoura 2. Csere: Lévai (liberó), Durst 1, Németh, Szedmák.
Vezetőedző: Jókay Zoltán.

Olomouc: Dudová, Dediková 18, Cutuk 17, Napolitano 13, Michaliková 11, Struskova 7. Csere: Sain, Pryblova (liberók), Kubinova 5, Kosicka.
Vezetőedző: Jiri Teply.

Óriási téttel bírt csapatunk utolsó mérkőzés a Közép-európai Liga alapszakaszában, a rendkívül jó erőkből álló házigazda VK UP Olomouc esetleges legyőzésével ugyanis a Final Fourban folytathatták volna a mieink. A találkozó fontosságát mi sem mutatja jobban, minthogy szurkolóink közül többen is elutaztak Csehországba erre az egy mérkőzésre, hogy a helyszínen buzdíthassák a lányokat.

A meccs elején kissé beragadt együttesünk, ám a bizonytalan kezdést követően Tess Rountree pontjaival, valamint Török Kata remek nyitásfogadásának köszönhetően gyorsan fordítani tudtunk (6:10). A hazaiak egyetlen pontra zárkóztak, ekkor azonban Jókay Zoltán időt kért, majd Emily Sklar vezérletével zsinórban öt pontot szerezve ismét elléptünk ellenfelünktől (9:15). Gyorsan felébredt azonban az Olomouc, a technikai szünetre egyetlen pontra olvadt az előnyünk, így kezdhettünk mindent elölről (15:16). A folytatásban a vezetést is átvette ellenfelünk, ám a csereként pályára lépő Durst Anna ászával egyenlítettünk, Török pontjaival visszavettük a vezetést, majd Meredith Hardy szép centertámadásával le is zártuk a szettet (22:25, 0:1).


                                                                               fotó: Vasas Attila

A második szett kezdetén öt pontos fórt ajándékoztunk a cseheknek, így Rountree jó támadójátékával csak a különbséget sikerült csökkenteni (10:8). Hullámzóan teljesített mindkét együttes, a fontos pillanatokban azonban rendre a mieink játékába csúszott hiba, nem sikerült közelebb zárkóznunk az Olomouc-hoz (18:15). Edzőnk ismét kettős cserével próbálkozott, ezúttal azonban nem vált be a húzás, ennek ellenére nagyot küzdve egyetlen pontra csökkentettük a különbséget (21:20). Ismét a legrosszabbkor sikerült azonban hibázni, az elrontott nyitással saját lendületét törte meg csapatunk, a csehek pedig innen már simán húzták be a játszmát (25:21, 1:1).

A folytatásra Durstot pályán tartotta Jókay, az újabb rossz kezdés után ezúttal a hazaiak is egyre többet hibáztak, így szorosan alakult az eredmény (6:5). A nyitásfogadásba egyre több hiba csúszott, valamint az Olomoc sáncmunkája is látványosan jobban működött, mint korábban, így sajnos jelentős hátrányba kerültünk (14:9). Egyetlen pontra zárkóztunk Sklar és Rountree pontjaival, majd egyenlítés helyett egy vitatható játékvezetői ítéletet követően ismét a hazaiak kerültek lélektani fölénybe (17:15). A játszma végén ismét feladót váltottunk, ám Kountoura beállása sem hozta meg az áttörést, átvette a vezetést az Olomouc (25:17, 2:1).  

A negyedik játszmára szerkezetet váltott vezetőedzőnk, Sklar és Rountree játszott nyitásfogadóként, míg átlóként Németh Anett szerepelt. A változtatás kissé meglepte a hazaiakat, Rountree pedig ellentmondást nem tűrően játszott, jó játékkal szereztük meg a vezetést (7:9). Nem sikerült azonban sokáig megtartani az előnyt, blokkban egyáltalán nem tudtunk összeállni, Jókay időkérései ellenére is fordítottak a csehek (17:16). A mérkőzés végén már egyértelműen az Olomouc dominált, megnyerték a mérkőzést, ezzel pedig együttesünk lemaradt a márciusi Final Fourról (25:19, 3:1).

Sarlós Márton    


Hirdetések