Jenkei András, 2017.02.15. | Röplabda

A Vasas Óbuda szlovák ellenfele legyőzésével közelít a Közép-európai Liga négyes döntője felé.

Közép-európai Liga, 7. forduló
Vasas Óbuda – Slávia Bratislava EU 3:0 (21, 23, 20)
Olomouc, 50 néző.

Vezette: Seifried, Miklosic.

Vasas Óbuda: Hardy 9, Kountoura 4, Sklar 13, Szedmák 8, Rountree 16, Török 4. Csere: Lévai (liberó), Durst 3, Németh 1.
Vezetőedző: Jókay Zoltán.

Slávia: Sedlackova 2, Pistelakova 9, Adamovicova 1, Rehakova 11, Miksikova 7, Szaboova 9. Csere: Dolezajova (liberó), Sepelova, Sunderlikova 1, Herdova 2, Fricova 5.
Vezetőedző: Michal Matusov.

A Békéscsaba maribori vereségét követően csapatunk ismét saját kezébe vehette sorsát a Közép-európai Liga utolsó tornája előtt, hiszen lányaink két olomouc-i győzelemmel biztosan bejutnának a márciusi Final Fourba.
Ezzel a tudattal indultak tehát útnak lányaink Csehországba szerda reggel, ahol délután a szlovák Slávia Bratislava várt a mieinkre. A találkozót mindkét fél meglehetősen óvatos játékkal kezdte, Elena Kountoura szép húzásait, majd blokkját követően azonban nálunk volt az előny (12:11). Magasabb sebességfokozatra kapcsolt a Slávia, ám Tess Rountree pontjaival továbbra is tapadtunk ellenfelünkre (19:19). A végjátékot Meredith Hardy szép blokkjának köszönhetően remekül indítottunk, majd csapatkapitányunk nyitásaival már három pontosra nőtt előnyünk, a játszmát végül - gyors időkérésváltást követően – egy újabb szép sánccal zártuk le (25:21, 1:0).

A második játszma egy sajnálatos sérüléssel kezdődött, a Slávia egyik legjobbja, Pistelaková ugyanis a második labdamenet során rosszul fogott talajt és kénytelen volt cserét kérni. A történtek látszólag a mieinket zavarták meg jobban, bátortalan és sokszor pontatlan játékunkkal rengeteg pontot ajándékoztunk az ellenfélnek (14:14). A sok hibát négy pontos hátránynál unta meg Jókay Zoltán, előbb időt kért majd feladót is cserélt (17:21). Durst Anna beállását követően pillanatok alatt egyenlítettünk, majd Szedmák Réka ászával a vezetést is átvettük (23:22). Michal Matusov időkérését követően egy ponttal még feljebb lépett ugyan a Slávia, a csereként beálló Németh Anett ászával azonban eldöntöttük a játszmát és újabb lépést tettünk a mérkőzés megnyerése felé (25:23, 2:0).

A harmadik szettre Durst maradt irányítóként a pályán, Rountree pedig továbbra is szépen termelte a pontokat, magabiztosan léptünk el a szlovákoktól (9:5). Centereink egyre jobban éltek, változatos játékkal növeltük tovább előnyünket és karnyújtásnyira kerültünk a három szettes sikertől (16:9). Nem volt még vége a mérkőzésnek, Török Katát találta meg nyitásaival a Slávia, és néhány perc alatt egyetlen pontra csökkentették a különbséget (18:17). A legjobbkor érkezett azonban Hardy, csapatkapitányunk zsinórban három pontot szerezve megállította az utolsó szlovák rohamot (21:17), majd Török is gyorsan javította hibáit néhány remek nyitással, így végül magabiztos győzelmet arattunk a szlovák élcsapat ellen (25:20, 3:0).  

Sarlós Márton

 


Hirdetések