Jenkei Dániel, 2017.02.15. | Karate

Hétvégén a bulgáriai Szófiában rendezik meg a 44. EKF korosztályos karate Európa-bajnokságot.

A világversenyen a kadetek, juniorok és U21-esek lépnek tatamira.

A Vasas két versenyzővel képviselteti magát: a juniorok között Forgács Tamás, a kadetek között Mérő Bálint szerzett indulási jogot. Előbbi formagyakorlatban indul, utóbbi pedig egyedüli magyarként mindkét versenyszámban, tehát formagyakorlatban és küzdelemben is kvalifikálta magát.

A fiúk mellett Klement Kármen is kijutott klubunkból az Eb-re, a kvalifikáció során remek formában volt: a négy pontszerző versenyen két arany- és két ezüstérmet szerzett. Néhány héttel ezelőtt azonban egy válogatott edzésen bokasérülést szenvedett, így kénytelen kihagyni a versenyt. 

Egri Tamás szakosztály-igazgató a helyszínen segíti a vasasos versenyzőket: - Szerda hajnalban vágunk neki az útnak, a versenyzőink közül Bálint és Tamás egyaránt pénteken lépnek tatamira. A formagyakorlatok reggel 9-kor kezdődnek, Bálint küzdelemben pedig 13 órakor kerül majd sorra. Ha fogalmazhatok így, Kármen miatt a szívünk szakadt meg, az elmúlt egy évben erre a versenyre készült, de a sérülés közbeszólt. Azzal próbáltam vigasztalni, hogy a következő években még lesz lehetősége ebben a korosztályban megmutatnia magát az Eb-ken. A helyette induló magyar versenyzőnek és az egész magyar csapatnak ezúton is sok sikert kívánok!


Hirdetések