Jenkei András, 2017.02.13. | Labdarúgás

Dorogon a helyi NB II-es együttes otthonában nyert a Vasas a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében.

Dorogi FC Vasas 1-2 (1-1)
Dorog, Buzánszky Jenő stadion.

Vezette: Gyarmati II. (Ring, Horváth Z.)

Dorog: Demjén – Berkó (Sitku, 65.), Bora, Csató, Hauser (Vígh, 87.) – Kővári, Medgyes, Mészáros, Szedlár (Perovics, 74.) – Bor – Simon A.
Vezetőedző: Németh Szabolcs

Vasas: Póser – Burmeister, Ristevski, Vaskó – Ádám, James (Kleisz, 60.), Murka, Berecz, Hangya – Gaál (Király B. (81.), Saglik.
Vezetőedző: Michael Oenning

Gólszerzők: Mészáros Á. (30.) illetve Saglik (4.), Murka (52.)
Sárga lap: Mészáros (16.), Hauser (59.), Ill.: Hangya (54.), Burmeister (77.), Saglik (89.)

A dorogi pálya állapota miatt hétközben még a mérkőzés megrendezésével kapcsolatban is merültek fel kétségek, aztán valamelyest rendeződött a helyzet, bár közel sem billiárdasztal simaságú talajon, de sor kerülhetett a kupatalálkozóra. Lelkes  és szépszámú Vasas-drukker kísérte  el a csapatot, akik már a negyedik percben örülhettek, mivel Mahir Saglik fejesével (Ádám Martin beadása nyomán) megszereztük a vezetést. A folytatásban változatos játék folyt a pályán, a hazaiak pedig kiegyenlítettek a szünetig.

A második játékrészt is jól kezdtük, Murka Benedek találatával kerültünk ismét előnybe, és a gól után is aktívak maradtunk. Inkább nekünk voltak lehetőségeink, ezek ugyan kimaradtak, de 2017 első tétmérkőzését így is győzelemmel zártuk. Nagyot küzdve közeledtünk a Magyar Kupa negyeddöntőjéhez.


Hirdetések