Jenkei Dániel, 2017.02.13. | Kézilabda

Magabiztos győzelemmel mutatkozott be Kovács Péter a Vasas kézilabdacsapatának kispadján.

Női kézilabda NB I/B, Nyugati-csoport:

Rinyamenti KC - Vasas SC 16-28 (9-15)
Vasas: Antóni – Hárs 2, Herr 8(2), Becséri 3, Mester, Katona 4, Rózsa 3, Csere: Tzintzis (kapus), Németh M. 2, Németh N. 2, Hanusz 1, Kocsis 1, Lyngby 1, Tóth 1, Ködmön, Kuczora.
Vezetőedző: Kovács Péter

Kiállítás: 4 perc ill. 4 perc
Hétméteres: 6/3 ill. 2/2

Kovács Péter vezetőedző: - A sima végeredmény dacára megvoltak a meccs nehézségei. Nagyon harapós, kellemetlen stílusú ellenféllel találkoztunk, határozott elképzelésekkel álltak fel ellenünk támadásban és védekezésben egyaránt.  Ennek egyébként kifejezetten örültem, hiszen így nem olyan volt a hangulat, mint egy laza edzőmeccsen. A tizenhat kapott gól magáért beszél, jó volt a védekezésünk és a kapusteljesítmény is. Támadásban maradt néha hiányérzetem, bár Herr Anita hozta a szokásos gólerős játékát, és szinte mindenkinek voltak szép megmozdulásai.
Komolyabb elemzésbe felelőtlenség lenne belemenni, egy közös gyakorlásunk volt a bajnoki előtt, így gyakorlatilag többet láttam a lányokat mérkőzésen, mint edzésen. Szimpatikus társaságot ismertem meg, jól fel vannak készítve, de legalább egy hónap kell addig, hogy teljesen megismerjem őket és releváns véleményem legyen a játékosok tudásáról vagy a mentális képességekről.
A meccs előtt is elmondtam nekik, hogy egyelőre nincs okom a változtatásra, kiemeltem a védekezés fontosságát, és kértem őket, hogy próbáljunk lerohanásból minél több gólt szerezni. Pozitívum volt, hogy mindenki be tudott állni, egy edző ugyanis a meccsszituációban tudja igazán megismerni a játékosait, akkor áll fenn a megfelelő pszichikai nyomás.
A szokásostól eltérően hétfőre is hirdettem edzést, szeretnék minden alkalmat kihasználni az elején a közös munkára. A héten délutánonként edzünk, lesz két kondicionáló tréningünk is, szombaton pedig következik a Szentendre elleni bajnoki.


Hirdetések