Jenkei Dániel, 2017.02.11. | Klub

A héten fontos lépések történtek annak érdekében, hogy a Szusza Ferenc Stadion adjon otthont a hazai labdarúgó-mérkőzéseinknek.

Pontosan egy hét múlva, február 18-án folytatódnak a labdarúgó NB I küzdelmei, a Vasas a Haladást fogadja szombaton 15.30-kor. Az új Illovszky Stadion átadásáig labdarúgóink átmeneti otthonául a Szusza Ferenc stadion fog szolgálni, az aktuális kérdés ennek kapcsán elsősorban az, hogy pontosan mikortól költözhetünk Újpestre.

Markovits László, a Vasas SC elnöke holnapunkkal osztotta meg a legfrissebb fejleményeket:
- Az elmúlt hónapokban mindent megtettünk azért, hogy már a Haladás ellen a Szusza Ferenc Stadionban tudjunk játszani. Erre most jó esély kínálkozik, hiszen a mostani hét több pozitív fejleményt hozott: ahogy a sajtóban is megjelent, a stadion műszaki átadás-átvétele után kiadták a használatbavételi engedélyt, így a meccsrendezéshez már csak az utolsó biztonságtechnikai ellenőrzésen kell megfelelnie a létesítménynek. A jövő szombati Haladás elleni mérkőzés szempontjából az is fontos, hogy az időjárás kegyes legyen hozzánk, de az előrejelzéseket figyelve e tekintetben is optimisták lehetünk.
Komoly összefogás eredménye, hogy itt tartunk, ezért itt ragadnám meg az alkalmat, hogy köszönetet mondjak az NSK, a BMSK, az MLSZ és az UTE vezetőinek, munkatársainak, illetve az érintett hatóságoknak, hiszen mindenki a legnagyobb konstruktivitással állt a folyamathoz. Korábban mi is igyekeztünk megtenni mindent azért, hogy az MTK, majd az Újpest átmenetileg az Illovszky-stadionban játszhasson, jóleső érzés, hogy ezeket a gesztusokat visszakapjuk és a kiemelt fővárosi egyesületek az egészséges rivalizálás mellett számíthatnak egymásra.


Hirdetések