Jenkei András, 2017.02.10. | Röplabda

Az érdi kupadöntőn a második szettben tudta igazi küzdelemre késztetni ellenfelét a Vasas Óbuda.

Magyar Kupa, döntő
Linamar-BRSE – Vasas Óbuda 3:0 (15, 21, 6)
Érd, 1500 néző.

Vezette: Mezőffy, Bátkai-Katona.

Vasas Óbuda: Kountoura 2, Sklar 3, Pekárik 1, Németh 8, Rountree 13, Hardy 2. Csere: Lévai (liberó), Török, Durst, Kiss.
Vezetőedző: Jókay Zoltán.

BRSE: Bodnár 4, Tálas 1, Matic 12, Clement 11, Szmirnova 19, Szakmáry 9. Csere: Szpin, Molcsányi (liberók), Soós, Petrenkó.
Vezetőedző: Sasa Nedeljkovic.

A tavalyi évhez hasonlóan ezúttal is Érden rendezték a Magyar Kupa döntőjét, ahol megismétlődött a tavalyi finálé, így csapatunk ismét a címvédő, nagy esélyes Békéscsabával mérkőzött.

A találkozót Elena Kountoura jó nyitásainak köszönhetően a mieink kezdték jobban, ám zsinórban öt pontot szerezve gyorsan fordított a BRSE, Jókay Zoltán pedig ki is használta első időkérési lehetőségét (3:5). A folytatásban Tess Rountree pontjaival sikerült felzárkóznunk, ám a Békéscsaba nyitásait képtelenek voltunk megfogni, így a második technikai szünetre már ismét tetemes hátrányba kerültünk (10:16). Edzőnk előbb Szedmák Réka, majd Török Kata bevetésével próbált változtatni a játék képén, de a BRSE Irina Szmirnova vezérletével nagyon könnyedén nyerte meg az első játszmát (15:25, 0:1).


                                                                                                fotó: Vasas Attila

A második játszmára maradt a pályán Szedmák, a BRSE kiváló nyitásainak köszönhetően pedig továbbra is dominált a mérkőzésen (6:9). Remek csapatjátékkal fokozatosan felzárkóztunk a folytatásban, majd óriásit küzdve elléptünk ellenfelünktől (15:11). Rountree és Németh Anett továbbra is ponterősen játszott, a BRSE azonban Szmirnova és az egyre javuló Szakmáry Gréta vezetésével megfordította az állást (19:21). A végjátékban már csak momentumaink voltak, így ugyan jó teljesítményt nyújtva, de a második szettet is elveszítettük (21:25, 0:2).

A harmadik játszmát újfent a BRSE kezdte jobban, Jókay Zoltán így kénytelen volt ismét gyorsan időt kérni (3:6). Ami ezután következett, azt csabai oldalról örömjátéknak, a mieink részéről pedig teljes összeomlásnak nevezhetjük leginkább. A mérkőzés hátralévő részében ugyanis mindössze három (!) pontot ért el csapatunk, a Békéscsabának pedig jóformán minden összejött. A találkozót Tatjana Matic egészen elképesztő nyitássorozata zárta, a BRSE ezzel megszerezte története második kupagyőzelmét, együttesünk pedig a tavalyi évhez hasonlóan ezüstéremmel gazdagodott (6:25, 0:3).    


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

https://www.switz-watch.me

Sarlós Márton     


Hirdetések