Jenkei Dániel, 2017.02.09. | Karate

Tehetséges sportolónk elismerést kapott.

2017. február 3-án tartotta évértékelő-évadnyitó rendezvényét a Magyar Karate Szakszövetség. Az eseményen Dr. Mészáros János, a Szövetség elnöke a 2016-os évet történelminek nevezte, hiszen tavaly a karate bekerült a 2020-as tokiói olimpia programjába. Az évértékelőn jelen volt Sárfalvi Péter, sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár is.

Az eseményen jutalmazták a 2016-ban kiemelkedően eredményes sportolókat, köztük a Vasasból Mérő Bálintot. Bálint októberben stílusszövetségünk, a Fudokan Európa-bajnokságán formagyakorlatban aranyérmet szerzett, ezért a kiemelkedő eredményéért vehetett át oklevelet. Bálint nemcsak a stílusszövetségen belül, hanem az olimpiai WKF-ben is kiemelkedően eredményes volt: hazánkban egyedüliként ő kvalifikált formagyakorlatban és küzdelemben is az idén februárban megrendezendő szófiai Európa-bajnokságra.

Gratulálunk Bálintnak és az összes, 2016-os kiemelkedő eredményéért díjazott magyar karatésnak. Kívánjuk, hogy a 2017-es év is legyen legalább ilyen sikeres a hazai karate számára!


Sárfalvi Péter, Mérő Bálint, Egri Tamás és Dr. Mészáros János a Magyar Karate Szakszövetség évértékelőjén


Hirdetések