Jenkei Dániel, 2017.02.08. | Kézilabda

Ismert szakember lesz kézilabdacsapatunk vezetőedzője.

A Vasas Sport Club vezetése ma megállapodott Kovács Péterrel, aki a 2017/18-as szezon végéig irányítja felnőtt női kézilabdacsapatunkat.

Az új vezetőedző a legkiemelkedőbb magyar férfi kézilabdázók egyike volt: összesen 323-szor ölthette magára a válogatott mezét, 1986-ban vb-ezüstérmet nyert, míg 1980-ban és 1988-ban egyaránt a negyedik helyezett olimpiai csapat tagja volt.  Hatszoros magyar bajnok, ugyancsak hatszor volt az év játékosa, 1982-ben pedig BEK-et nyert a Honvéd csapatával (abban az éven, amikor az első számú európai klubtrófeát a nők mezőnyében a Vasas hódította el). Játékoskarrierje végén Kovács Németországban légióskodott, ahol szintén bajnoki címet és kupát nyert, négyszer pedig a világválogatottban is szerepelt.

Edzői pályafutását szintén Németországban kezdte. Az elmúlt évtizedekben szövetségi kapitányként a magyar férfi és női junior válogatottat is irányította, volt a török női válogatott szakmai igazgatója, sikeres éveket tudhatott maga mögött a Pick Szeged férfi csapatának trénereként, valamint több más hazai és külföldi csapat szakvezetőjeként is tevékenykedett. Legutóbb a Kisvárda női csapatát dirigálta.

A szakember európai mesteredző, és jelenleg is a Nemzetközi Kézilabda Szövetség módszertani bizottságának oktatásért felelős tagja.

Markovits László, klubelnök: - Nagyon örülök, hogy ismét olyan vezetőedző kerül a csapat élére, aki mögött kiemelkedő kézilabdás pályafutás áll. Kovács Péter világklasszis játékosként, majd szakemberként megszerzett hazai és nemzetközi tapasztalata nagyban segítheti rövid és hosszabb távú céljaink elérését. A Vasas-kézilabda megerősítését, valamint az infrastruktúra fejlesztését ezen túlmenően is folytatjuk. A közelmúltban szakosztály-igazgatói pozícióra írtunk ki pályázatot, amelynek eredményéről hamarosan beszámolunk.

Kovács Péter: - Talán nem hangzik üres frázisnak, hogy nagyra tartom a Vasast, és megtiszteltetés számomra az angyalföldi vezetőedzői kinevezés. Amikor a Honvéddal BEK-et nyertünk, női vonalon a Vasas volt Európa legjobbja, így nekem mindig ez az időszak jut eszembe a szakosztályról. A kötődés a kerülethez abból a szempontból is megvan, hogy korábban tizenhét évig laktam a Dózsa György út és a Lehel út sarkán. Tudásomat és tapasztalatomat felhasználva azon leszek mostantól, hogy a csapat visszanyerjen valamit a régi fényéből.  A felkérés hirtelen jött, de az utóbbi napokban tájékozódtam az interneten fellelhető anyagokból a játékoskeretet illetően, és két mérkőzés videójába is belenéztem. Az első időszak az ismerkedésről szól majd, de abban egészen biztos vagyok, hogy Csík János kiváló munkát végzett, így minden bizonnyal gyorsan összhangba tudok kerülni a csapattal.


Hirdetések