Dobos Sándor, 2017.02.05. | Jégkorong

Szerencsétlen körülmények között maradt alul juniorcsapatunk az EBYSL-ben szombaton.

Erste Bank Young Stars League, 32. forduló:

HS Jesenice-Vasas-Continental 3-2 (0-0, 2-1, 0-1, 1-0)
Gólszerzők:
Sodja (26.), Rajsar (40.), Stojan (64.), illetve Oroszi (24.), Nagy Z. (49.)

Az eredeti tervek szerint ismét egy kétmeccses túrára lett volna hivatalos a Vasas-Continental az osztrák bajnokságban, ám végül csak szombaton léptek jégre a fiúk, mert a Villach jelezte, nem tudja megrendezi a vasárnapi meccset.

Az egye hete 3-2-re legyőzött osztrák fél még nem tudta megmondani, mikor lenne esedékes a pótlás, szóval egyelőre kérdőjeles annak a mérkőzésnek az időpontja. Így hát csak a Jesenice otthonában kellett bizonyítani, és nagyjából sikerült is, függetlenül attól, hogy a végén csak 1 pontot adhatott hozzá csapatunk az eddigi pontjaihoz.

Oroszi Álmos góljával még vezetett a Vasas, de aztán fordított a szlovén listavezető. Csakhogy jött Nagy Zoltán, aki egyenlíteni tudott, így a hosszabbításban dőlt el a három pont sorsa. Akkor a 64. percben a Jesenice volt eredményes, így megnyerték a meccset, amelyre kissé létszámhiányosan utazott el a csapat.

A folytatásban ismét egy szlovén túra következik, már két mérkőzéssel, szombaton és vasárnap a Kranj és megint a Jesenice lesz a rivális. Pontokban bízik majd a csapat.

Székely-Mádai László vezetőedző értékelése:

„Nem voltunk valami frissek, de próbáltuk a legjobbunkat mutatni. A hosszabbításban már a 3 a 3 elleni játékban dőlt csak el a meccs, őszintén szólva kicsit kihagytunk akkor, elváltottuk magunkat, nem voltak meg az emberek. Nem volt rossz a játékunk, jó dolgokat csináltunk, küzdöttünk. Szóval nem vagyunk elkeseredve, a jó pillanatokból kell táplálkozni a folytatásra. Szűk paddal utaztunk ki betegségek és sérülések miatt, remélem, a jövő hétre mindenki rendelkezésre állhat majd.”

A bajnokság C csoportjának állása:

1. Jesenice 66 pont
2. Kranj 58 pont
3. Vasas-Continental 45 pont
4. Villach 43 pont
5. Medvescak Zagreb 40 pont
6. Graz 6 pont


Hirdetések