Jenkei András, 2017.02.04. | Röplabda

Újabb bajnoki meccset húzott be a Vasas Óbuda a Folyondár utcában.

Vasas Óbuda – Jászberényi RK 3:0 (17, 22, 23)
Folyondár utca, 300 néző.

Vezette: Pőcze, Halász.

Vasas Óbuda: Kountoura 3, Sklar 12, Hardy 5, Rountree 14, Török K. 20, Pekárik 7. Csere: Lévai (liberó), Kiss G., Durst, Szedmák.
Vezetőedző: Jókay Zoltán.

JRK: Bleicher R. 3, Takács 8, Pintér 5, Slijepcevic 15, Gardovic 7, Borsos 3. Csere: Ivkovic (liberó), Fábián 1, Harmath, Bleicher N., Lékó.
Vezetőedző: Branislav Franic.

Az MTK elleni magabiztos győzelem után újabb hazai rangadó várt együttesünkre, szombat délután ugyanis a Jászberényi RK látogatott a Folyondár utcába.
A találkozót a vendégek kezdték jobban, a mieink nehezen vették fel a mérkőzés ritmusát, ám Tess Rountree vezérletével gyorsan fordítani tudtunk (10:9). Rountree mellett Török Kata is kiváló formában játszott, szélső ütőink révén könnyedén léptünk el ellenfelünktől (19:14). Elena Kountoura szépen színezte támadásainkat, a játszmát meggyőző különbséggel, nagyon magabiztosan nyerte csapatunk (25:17, 1:0).


                                                                                          fotó: Vasas Attila

A második szettet ismét a Jászberény kezdte jobban, sok hibával játszott csapatunk, így Jókay Zoltán relatív hamar kikérte első idejét (10:13). A vendégek sáncmunkája sokat javult az első játszmához képest, Natasa Slijepcevic pedig a tőle megszokott módon termelte a pontokat, tetemes előnybe került a JRK (15:20). Négy pontos hátrányunknál azonban Török forgott a nyitósarokba és kiváló szerváinak, közte több ásznak köszönhetően pillanatok alatt megfordítottuk az állást (21:20). A gyors fordulat nagyon megfogta ellenfelünket, a játszma utolsó labdamenetében Kountoura osztott ki egy óriási egyes blokkot, ezzel pedig megdupláztuk előnyünket (25:22, 2:0). 

A folytatásban Török újabb pontjaival nálunk volt az előny, ám Branislav Franic időkérését követően fordítani tudott a JRK (12:13). Zsinórban négy nyitást rontva nem könnyítettük meg saját dolgunkat, érezte a Jászberény is, hogy lehet még keresnivalója a mérkőzésen (14:17). Hiába vezetett azonban négy ponttal is a végjátékra fordulva a vendégcsapat, Pekárik Eszter remek blokkjaival felzárkóztunk, majd egy Török-sáncot követően már nálunk volt az előny (23:22). Takács Bernadett révén még egyenlített a Jászberény, ám egy gyönyörű Pekárik ponttal meccslabdához jutottunk, melyet Meredith Hardy blokkjával ki is használt együttesünk, így a hét második rangadóján is három pontot szereztünk (25:23, 3:0). 

Sarlós Márton


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!



 


Hirdetések