Dobos Sándor, 2017.02.04. | Vízilabda

A KSI elleni győzelemmel és a Szolnok sikerével matematikailag is ott van a legjobb nyolc között a VasasPlaket OB I-es csapata.

E.ON OB I, 14. forduló:

KSI SE-VasasPlaket 8-16 (1-5, 2-4, 2-3, 3-4)
Szőnyi út, 200 néző.
Vezette:
Vogel, Benczur

KSI: Leposa – Tóth B. 1, Horváth A., Kardos A. 2, Lévai A. 2, Teleki 1, Kósa. Csere: Bányai (kapus), Zerinváry L. 1, Hevesi, Baj, Berki, dr. Balla, Bóbis B. 1.
Vezetőedző: Horváth János

Vasas: Jónás – Burián 1, Koopman 2, Bóbis M. 2, Babay 3, Takács, Steinmetz Á. 1. Csere: Bencz 1, Mészáros 1, Simon H. 3, Njegovan 2, Hőna.
Vezetőedző: Földi László

Gól/emberelőny: 3/12, illetve 5/13
Ötméteresek: -, illetve 1/1
Kipontozódott: Horváth Á. (25.), illetve Takács (24.)
Kiállítva cserével: Baj (24.)

A Szeged elleni szerdai mérkőzés a kedvezőtlen időjárás miatt elmaradt (február 18-án játsszák le a felek), így a tervezettnél frissebben várta a KSI elleni, eredetileg alapszakasz-zárómérkőzést csapatunk. A sereghajtó ellen elvárható és tervezett volt a három pont, amely – a bajnokság eddigi alakulása nyomán – a biztos felsőházat jelentette a Vasas számára. 

Azért kellett ilyen „sokáig” várni arra, hogy végleg a vonal fölé kerüljünk, mert a Pécs elkezdett nagyot hajrázni a csoportban, így még muszáj volt azt a bizonyos győzelmet besöpörni. (Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a PVSK egy földöntúli bravúrral, a Szolnok idegenbeli legyőzésével keresztbehúzhatta volna a számításainkat - végül nem tette.) Ezt a győzelmet sikerült már rögtön a meccs elején megalapozni. Burián Gergely, Bóbis Máté és Jesse Koopman góljaival 3-0-ra elhúzott a Vasas, sőt, Bóbis Máté még egyszer beköszönt, s bár Tóth Bence szépített, Steinmetz Ádám megint jelezte, itt ezen a matinémérkőzésen nem győzhet más, csak a Vasas.


                                                                                                                        fotó: Vasas Attila

Akadtak egész szép találatok is, egy idő után mindkét oldalon, így az igen szépszámú közönség élvezhette a játékot. A félidőre 9-3-as Vasas-előny alakult ki.

„Gyere ide, gyere ide!” – kicsit idegessé vált Földi László, mikor védekezésben némileg kiengedett a csapat a harmadik negyed elején, fel is jött 9-4-re a KSI, amelyre mindig is jellemző, hogy fiatalságából fakadóan minden mindegy alapon, bátran kezd vállalkozni egy idő után. Ez a vagányság sokszor eredményre vezet, most ez részben sikerült, mert aztán jó működött a blokkunk, így hiába tüzeltek a fiatalok, mindig volt valaki, aki útját állta a labdának.

A harmadik negyed végén kicsit fegyelmezetlenné vált ellenfelünk, Baj Marcellt cserével állították ki. A zárószakaszban játszottak még egy jót a csapatok, Simon Henrik meglőtte harmadik gólját, Aleksandar Njegovan szerencsés góllal jelentkezett, Bencz Rolf bombagóllal, a Vasas pedig összességében simán megnyerte a találkozót.

A jövő héten válogatott szünet következik a Volvo-kupával, folytatás azt követően, még a Szeged elleni pótolt bajnokival, ahol eldől, hogy a harmadik vagy a negyedik helyen jutottunk be a felsőházi rájátszásba.

Földi László vezetőedző a mérkőzést követően: „Azt kértem a játékosaimtól, hogy a mérkőzés elejétől fogva keményen álljanak oda, mert a KSI veszélyes ellenfél tud lenni. Gratulálok nekik is, mert a szezon végéhez közeledve mindig erősebbek és erősebbek, ami az edzők munkáját dicséri. Kellemetlen ellenfél tehát, aki ellen fejben kellett rendben lenni. Azt hiszem, a csapat a harmadik negyed elejétől eltekintve megoldotta azt, amit kértünk. Lényegében bent vagyunk a felsőházban, ez volt a célunk, hogy ott majd mi történik, azt egyelőre nem lehet megmondani. Készülünk a Szeged elleni utolsó mérkőzésre.”

Babay Árpád a meccs után: „Valóban a hozzáállás volt a kérdéses ezen a meccsen, és a lehető legfontosabb időszakban, a meccs elején azt csináltuk, amit kell. Megpróbáltuk a testi, fizikai fölényünket kihasználni, és ez szerintem sikerült is. Nem volt szabad megengedni a KSI-nek, hogy a gyors, megúszásos játékukat játsszák, ezt sikerült megakadályozni, így elégedettek lehetünk. Miután kinyílt az olló, már nyugodtabban játszhattunk.”

Marnitz Gergő egy hosszabb szünet után tért vissza a medencébe: „Könnyebb mérkőzés volt, de azért ahogyan ősszel voltak nehézségek a harmadik negyedben, most is előfordult egy kis hullámvölgy ugyanakkor. Szerencsére a csapat gyorsan átlendült a holtponton, hoztuk azt az eredményt, amit vártunk magunktól. Nagyon örültem, hogy visszatérhettem, mert már megőrültem az otthonléttől. Sajnálom, hogy gólt nem szereztem, mert az a lételemem, de úgy érzem, a védekezésben nem estem vissza, sőt, talán a vártnál jobban is sikerült ott teljesítenem.”

AZ A-CSOPORT ÁLLÁSA 
1. Szolnoki Dózsa Közgép 14 13 - 1 214-  91 39
2. A-Híd OSC Újbuda 14 11 2 1 192-117 35
3. Contitech Szeged 13   6 5 2 136-105 23
4. VasasPlaket 13   7 1 5 130-131 22
5. PVSK Mecsek Füszért 13   5 2 6 117-145 17
6. Debreceni VSE 14   4 1 9 119-160 13
7. Metalcom-Szentes 14   2 1 11   89-162   7
8. KSI SE 13 - - 13   82-168   0

Hirdetések