Jenkei Dániel, 2017.01.31. | Kézilabda

Kézilabdázóink harmadik helyen végeztek a hagyományos egri felkészülési tornán.

Az edzőmeccsek után idén sem maradhatott ki kézilabdázóink felkészüléséből az Eszterházy KFSC szervezésében megrendezett Dobó-Kupa. A szervezők két csoportba osztották a résztvevőket, több NB I/B-s élcsapat is feltűnt a mezőnyben.

Utóbbi kategóriába természetesen Csík János együttese is beletartozott, a mieink a Nyíradony magabiztos legyőzése után rögtön egy komoly bajnoki riválissal, a Szombathely csapatával találkoztak. A találkozó folyamatos kapaszkodással telt a részünkről, szinte végig hátrányban játszottunk, és a lefújásig nem is sikerült utolérni a vasiakat. Az utolsó csoporttalálkozót a Pénzügyőrrel vívtuk, labdarúgóink már vettek egy ilyen akadályt a hétvégén, és csatlakoztak a lányok is, igaz egy jóval szorosabb meccsen, hiszen csak 18-17-re tudtunk nyerni.

A két győzelem-egy vereség mérleg a csoport második helyére volt elegendő, így a bronzért játszhattunk a másik csoport hasonló helyezettjével, a Balmazújvárossal. Herr Anitáék viszonylag könnyedén hozták is a meccset, így bronzérem került a vasasos nyakakba.

A kupát végül a hazai EKFSC hódította el, nagy fordítást produkálva a minket legyőző Szombathely ellen. Az egyéni díjak közül a torna legjobb kapusát a Vasas adta, Antóni Viktória személyében.

Dobó-kupa eredmények:

Csoportmérkőzések:

  • Vasas SC - Nyíradony VVTK 26-13
  • Vasas SC - Szombathelyi KKA 20-23
  • Vasas SC - Pénzügyőr SE 18-17 

3. helyért: Vasas SC - NKK Balmazújváros 25-21 (15-8)

Döntő: Eszterházy KFSC - Szombathelyi KKA 26-25 (9-13)


Fotók:  Tóth Emese


Hirdetések