Jenkei Dániel, 2017.01.29. | Jégkorong

Összességében pozitív hétvégét zárt a Vasas-Continental az osztrák bajnokságban, de azért van egy kis hiányérzet.

Erste Bank Young Stars League, 30-31. forduló:

Villach Vasas-Continental 2-3 (1-1, 1-1, 0-1)
Gólszerzők:
Winkler (20.), Steurer (23.), illetve Székely-Mádai (8.), Szlépka (40.), Bukor (54.)

Medvescak Zagreb Vasas-Continental 3-2 (0-0, 2-0, 1-2)
Gólszerzők:
Plesko (25.), Trstenjak (34.), Paulovic (44.), illetve Zsigmond (48.), Márkus (56.)

Ez a hiányérzet három pontban testesül meg. A Villach elleni szombati győzelem után ugyanis a zágrábi siker nagy felzárkózást eredményezett volna, már ami a rájátszás eléréséért vívott küzdelmet illeti, és azt a hajrát, amit nyitott mindezért a csapat.

A legjobb nyolcba kerülését vívott harcban több csapat is a mieink előtt áll, egy vasárnapi győzelemmel viszont 2 pontra megközelítettük volna a MAC otthonában 5-2-re vereséget szenvedő Znojmót. Ez a zárkózás elmaradt, mert a horvátok 3-0-ra is vezettek már a második harmadban, innen pedig már nehéz visszakapaszkodni.

De sikerült, és még a végén is az egyenlítésért támadhatott a hétvégén Szabó Bencét nélkülöző Vasas, amely szombaton 1-2-ről nyerte meg a Villach elleni rangadót. A Medvescak ellen viszont nem jött össze a harmadik gól, így hat pont helyett hárommal utazhatott vissza a Budapestre a csapat.

A mieink előtt újabb hétvégi idegenbeli túra áll, február 4-én a Jesenice, 5-én a Villach lesz az ellenfél.

Székely-Mádai László vezetőedző így foglalta össze a hétvégét: „Alapvetően két jó tempójú meccset játszottunk, az egyiken egy gól ide, a másikon egy gól oda… Kicsit új sorösszeállítással próbálkoztunk, és kell egy kis idő, amíg mindenki megismeri a szerepét. Jó dolgokat csináltak a fiúk, hiszen a Villach elleni meccsen utazásból jöttünk, és sikerült nyerni, a Zágráb ellen pedig szintén mentek előre a nagy hátrány után is, az utolsó pillanatig. Volt egy rövidzárlat a második harmadban, de ott voltunk, küzdöttünk. A játék képe alapján elégedett lehetek a túrával, még ha ez a három pont jól is jött volna. Remélem, a további mérkőzéseinken tovább csiszoljuk a játékot, ami sok pontot hozhat még a konyhára.”

Márkus Balázs így összegezte a hétvége történéseit: „Magával a hétvégével elégedettek lehetünk, hiszen szombaton sikerült nyerni a Villach ellen, így jól indítottuk a túrát. Jól játszottunk mindkét meccsen, jó taktikai elemekkel jelentkeztünk, rengeteg helyzetet alakítottunk ki. Sajnos, a Zágráb ellen nem sikerült az elején gólt szerezni, aztán a második harmadban volt egy kis rövidzárlat, amit nem engedhetünk meg egy ilyen jó csapat ellen. Ez lehetett az oka annak, hogy kikaptunk, bár a meccs végén feljöttünk. Hat pontot is hazahozhattunk volna, de sajnos, nem sikerült. Hozzátenném, hogy a játékvezetők sem voltak velünk a hétvégén, ami persze nem mentség. Kevés van hátra az alapszakaszból, de próbáljuk minden meccsen a legjobb formánkat hozni, és pontokat gyűjteni.”

Kováts Mátét is kérdeztük a dupla meccsről: „Mind a két hétvégi meccs nagyon jó tempójú volt és a ind a két meccsen jól kezdtünk. Igazi csapatmunkát végeztünk szombaton és vasárnap is. Az egész cserepadra jellemző volt a jó hangulat, egymás segítése, egyébként is jó szellemben telt a hétvége. A villachi meccsen tényleg nagyon jól játszottunk, sikerült kihasználni a helyzeteinket, és végül megtartani is sikerült az előnyünket. A Zágráb ellen sajnos, a második harmadban egy kicsit kiengedtünk, és ez megbosszulta magát. A háromgólos hátrányt nem tudtuk ledolgozni a harmadik harmadban. Mind a két meccsből levontuk a tapasztalatokat, és a hibákat kijavítva várjuk a jövő hétvégi túránkat.”

Az EBYSL C csoportjának állása:

1. Jesenice 64 pont
2. Kranj 55 pont
3. Vasas-Continental 44 pont
4. Villach 43 pont
5. Medvescak Zagreb 40 pont
6. Graz 3 pont


Hirdetések