Jenkei András, 2017.01.28. | Röplabda

Három szettben maradt alul a Vasas Óbuda Békéscsabán.

BRSE – Vasas Óbuda 3:0 (17, 21, 21)
Békéscsaba 1000 néző.

Vezette: Éva, Mezei.

BRSE: Tálas 4, Szakmáry 9, Clement 9, Smirnova 11, Soós 11, Bodnár 4. Csere: Szpin (liberó), Petrenkó, Matic.
Vezetőedző: Sasa Nedeljkovic.

Vasas Óbuda: Kountoura 1, Rountree 10, Hardy 4, Németh 5, Sklar 3, Pekárik 1. Csere: Lévai, Bánlaki (liberók), Török 9, Szedmák 3, Durst 3.
Vezetőedző: Jókay Zoltán.

Szombat délután a hazai porondon másfél éve veretlen Linamar-BRSE otthonában lépett pályára együttesünk a magyar bajnokság aktuális fordulójában. Ellenfelünk vezetőedzője, Sasa Nedeljkovic kezdőcsapatába jelölte az olasz bajnokságból igazolt orosz Irina Smirnovát, míg Jókay Zoltán az elmúlt mérkőzéseken megszokott hatost küldte pályára.
 Az első játszmát rengeteg önhibával indítottuk, a BRSE nagyon könnyedén lépett el (8:4). Tess Rountree jó nyitásainak köszönhetően a folytatásban meg tudtuk törni kissé a csabaiak stabil alapjátékát, egy jó periódussal egyenlítettünk (10:10). A vezetést nem sikerült azonban átvenni, Tálas Zsuzsanna szerváit jó pár labdamenetet keresztül nem tudtuk befogadni, így ismét öt pontosra nőtt a hazaiak előnye (19:14). Jókay előbb időt kért, majd feladót is cserélt, Soós Nikolett vezérletével azonban simán hozta a játszmát a BRSE (25:17, 1:0).


                                                                               fotó: Vasas Attila

A második szettre már Durst Annával állt fel együttesünk, játékunk viszont továbbra sem állt össze, edzőnk így előbb időt kért, majd Török Kata, Bánlaki Mária és Szedmák Réka bevetésével próbálta megtörni a hazaiak lendületét (11:5). Török Kata jó nyitásaival valamelyest sikerült csökkenteni az óriási különbséget, ám a BRSE immáron Petrenkó Brigitta irányításával is magabiztosan lépkedett az újabb szettgyőzelem felé (17:10). A játszma végén sikerült csökkenteni a különbséget, Nedeljkovic vissza is hozta Tálast a pályára, ám Török újabb nyitássorozata és Tess Rountree jó játéka ellenére is a Békéscsabáé lett a második szett (25:21, 2:0).  

Bánlaki révén sikerült stabilizálni a nyitásfogadást a harmadik játszmában, Török pedig szépen fejezte be támadásainkat, így szorosan alakult az eredmény (10:9). Újfent beragadtunk azonban egy állásba, Sarah Clement szerváival hét pontos előnyre tett szert a BRSE (17:10). Durst szépen osztotta el a labdákat, Török újabb pontjaival felzárkóztunk, Sasa Nedeljkovic pedig kikérte első idejét (18:16). A szünet megtörte a mieink lendületét, és bár a játszma végén még sikerült ráijeszteni a hazaiakra, végül három szettes győzelmet arattak (25:21, 3:0).

 Sarlós Márton        

 


Hirdetések