Jenkei Dániel, 2017.01.26. | Röplabda

Vereséget szenvedtünk a Challenge-kupában Belgiumban, de van még miben reménykednünk a visszavágó kapcsán.

Asterix Avo Beveren – Vasas Óbuda 3:1 (22, 17, -18, 20)
Beveren, 200 néző.
Vezette: Cormie, Portella.

Asterix: Biebauw 6, Van Gestel 14, Lemmens 7, D’Hondt 14, Herbots 17, Van Avarmaet 15. Csere: Ruysschaert (liberó), Stragier, Coppens, Smits.
Vezetőedző: Gert Vande Broek.

Vasas Óbuda: Hardy 6, Kountoura 3, Sklar 22, Pekárik 6, Németh 12, Rountree 14. Csere: Lévai (liberó), Török, Durst, Kiss 2.
Vezetőedző: Jókay Zoltán.

A KV Skenderaj elleni továbbjutást követően a Challenge-kupa aktuális körében Belgiumba utazott a Vasas Óbuda, ahol a helyi címvédő, az Asterix Avo Beveren ellen már a legjobb nyolc közé jutásért lépett pályára.

Jól kezdődött a találkozó együttesünk számára, Emily Sklar betegsége ellenére is vállalta a játékot, Németh Anett pontjaival pedig hamar négy pontos előnybe kerültünk (3:7). Sklart próbálták tehermentesíteni a társak nyitásfogadásban, Lévai Vivien az esetek többségében a fél pályát lefedte, a belgák ennek ellenére egy idő után sikerrel zilálták szét addig jól működő alapjátékunkat, és megfordították az állást (16:15). Elena Kountoura nyitássorozatával ismét átvettük a vezetést, ám Gert Vande Broek időkérését követően kétszer is hibáztunk, az Asterix innen pedig már nem, és lezárta az első játszmát (25:22, 1:0).

A második szett elején rengeteg rontott nyitással és pontatlan nyitásfogadással alaposan megnehezítettük saját dolgunkat, ellenfelünk különösebb erőfeszítések nélkül került hat pontos előnybe (13:7).  Némileg sikerült stabilizálni a játékunkat, ám ez csak a különbség tartására volt elég, Britt Herbots vezetésével magabiztosan lépkedtek előre a belgák (20:14). Jókay Zoltán feladót cserélt, majd Török Katát küldte be nyitni, de hiába jöttünk fel Török jó szerváival három pontra, innentől a játszma végéig már csak az Asterix Avo szerzett pontot és már 2:0-ra vezetett (25:17, 2:0).

A harmadik szettet is a hazai csapat kezdte jobban, de Meredith Hardy blokkjaival hamar egyenlíteni tudtunk (6:6). Alaposan feljavult sáncmunkánk, Sklar szűrte meg kétszer is pontot érően az ellenfél támadását, majd Kountoura nyitássorozatával sikerült ellépnünk a belgáktól (8:12). Sklar egyre hatékonyabban fejezte be támadásainkat, majd amikor ellenfelünk zárkózott volna, Hardy két újabb blokkal megtörte lendületüket (14:18). A végjáték egyértelműen a mieinké lett, kiváló csapatjátékkal tovább növeltük a különbséget, majd Németh ütésével pontot is tettünk a szett végére (18:25, 2:1).

Jókay Zoltán gyors időkéréssel indította a negyedik játszmát, három pontos hátrányunk azonban tovább nőtt a folytatásban, így hamarosan ismét magához rendelte csapatát vezetőedzőnk (10:6). Az edzői intelmek megtették hatásukat, néhány labdamenet leforgása alatt ugyanis kiegyenlítettünk (11:11). Az Asterix egy jó sorozattal ismét ellépett, ám újabb fordulatot vett a mérkőzés, hatalmasat küzdve, Rountree támadásaival ugyanis ismét ledolgoztuk négy pontos hátrányunkat (15:15). Sajnos folytatódott a „hullámzás”, és a belgák egy 7:1-es sorozattal nagyon közel kerültek a mérkőzés megnyeréséhez (22:16).  Az utolsó percekben már csak az eredmény kozmetikázására volt lehetőségünk, az Asterix Avo Beveren 3:1-es győzelmet aratott hazai pályán, így a Fáy utcai visszavágón nekünk is minimum azonos arányban kellene legyőznünk ellenfelünket az aranyszett kiharcolásához (25:20, 3:1).


 


Hirdetések