Jenkei András, 2017.01.21. | Jégkorong

Önbizalomnövelő sikert aratott U20-as csapatunk az osztrák bajnokságban.

EBYSL, 27. forduló:
Vasas-Continental-Medvescak Zagreb 7-2 (2-0, 5-1, 0-1)
Gólszerzők:
Varga T. (7., 28.), Márkus (13., 25.), Szlama (26.), Kövesdi (27.), Csiki (32.), illetve Trstenjak (38.), Licina (43.)

Továbbra is abban bízik a Vasas-Continental, hogy egy igen huszáros hajrával odaér a legjobb nyolc közé az osztrák junior-bajnokságban. Ehhez majdhogynem minden mérkőzést meg kell nyernie, a szombati, Zágráb elleni mellett még tíz alkalmat jelent.
A horvátok eredetileg csütörtökön érkeztek volna a Jégpalotába, de végül a mérkőzést szombatra halasztották. Ezzel együtt is tartalékosan jöttek Budapestre a vendégek, és ez végül meg is mutatkozott a végeredményben.

A második harmad derekára már 7-0-s előny dolgozott ki a Vasas, amelybe visszatért Oroszi Álmos és Szabó Bence is. Czakó Barna továbbra is sérült, míg Szlépka Armand betegség miatt hagyta ki a meccset. Amelyen Garbacz Máté kezdett a kapuban, őt a 16 éves Farkas Gergely az első húsz perc után váltott.
Az egész szezonban kiegyensúlyozottan és jól játszó Varga Tamás, valamint Márkus Balázs 2-2 gólt szerzett, a vendégek végül két szépítőgólt is lőttek, így alakult ki a 7-2-es végeredmény.

Vasárnap a Triglav Kranj lesz csapatunk ellenfele a Jégpalotában, 15.40-től.

Székely-Mádai László vezetőedző értékelése: „Hozzátartozik az igazsághoz, hogy tényleg tartalékos volt a Zágráb, persze ezt a váratlan előnyt érvényesíteni is kell a jégen. Ezt sikerült megtenni, jól álltak bele a fiúk, és volt egy elég erős második harmadunk is. Aztán kiengedtünk, ezt vasárnap a Kranj ellen nem tehetjük meg. A három pont az három pont, fontos is, mert még bízunk abban, hogy odaérünk a playoffra. Reméljük, vasárnap még hármat begyűjtünk.”

Márkus Balázs a meccsről: „Megmondom őszintén, én sokkal nehezebb meccsre számítottam. Sok beteg volt a Zágráb csapatában, kevesen jöttek, összesen két soruk volt. Domináltunk, végig tudtunk vezetni, ráadásul jó játékkal. Az utolsó harmadra kicsit talán kiengedtünk, az gyengébbre sikeredett, mint az előző kettő. De a lényeg az, hogy megvan a három pont, és megyünk tovább. Remélem, a Kranj ellen is győzünk, így hatpontos hétvégét tudhatunk magunk mögött.”

Oroszi Álmos rövid összegzése: „A Zágrábbal szemben mi szinte teljes csapattal tudtunk kiállni, és ezt a fölényt tudtuk is érvényesíteni az első két harmadban. Sokat koriztunk, sokat lőttünk, és ennek meg is volt az eredménye. A végén kiengedtünk, de így is magabiztosan játszottunk és nyertünk. Vasárnap mindenképpen nyerni kell a Kranj ellen, hogy maradjon esélyünk a rájátszásra.”

A bajnokság C csoportjának állása:
1. Jesenice 55 pont
2. Kranj 52 pont
3. Vasas-Continental 38 pont
4. Villach 37 pont
5. Medvescak Zagreb 34 pont
6. Graz 3 pont

 


Hirdetések