Jenkei András, 2017.01.18. | Röplabda

Előnyben a Vasas Óbuda a Magyar Kupa elődöntő első mérkőzése után.

Jászberényi RK – Vasas Óbuda 1:3 (21, -20, -23, -19)
Jászberény, 150 néző.

Vezette: Mezei, Halász.

Jászberény: Bleicher R. 7, Takács 8, Pintér 14, Slijepcevic 18, Gardovic 7, Borsos 6. Csere: Ivkovic (liberó), Harmath, Bleicher N., Fábián.
Vezetőedző: Branislav Franic.

Vasas Óbuda: Kountoura 8, Sklar 26, Pekárik 8, Németh 10, Rountree 15, Hardy 5. Csere: Lévai (liberó), Kiss 1, Durst 1.
Vezetőedző: Jókay Zoltán.

A Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzésén a Jászberényi RK otthonában lépett pályára együttesünk szerda este. A találkozó első percei kiegyenlített játékot hoztak, mindkét együttes sokat hibázott, az első technikai szünethez érve a hazaiak vezettek (8:7). A folytatásban a Jászberény egyre inkább kiismerte a mieink meglehetősen egysíkú játékát és Natasa Slijepcevic vezérletével előnybe kerültek (17:15). Jókay Zoltán mindkét időkérési lehetőségét kihasználta, a hazaiak lendületét azonban ez sem törte meg, így a vártnál sokkal könnyebben nyerték meg az első játszmát (25:21, 1:0).

A második szett kezdetén már változatosabban mozgatta csapatunkat Elena Kountoura, melynek eredményeképp négy pontos előnyt építettünk ki (9:13). Kountoura jó nyitásait nem tudták pontosan fogadni a berényiek, így támadásépítésük is akadozott, Emily Sklar pedig rendkívül hatékonyan fejezte be a mi akcióinkat (10:16). Pintér Andrea szerváival három pontra zárkózott a Jászberény, majd Slijepcevic bombáival egyre csökkentették a különbséget (20:21). Ezt követően azonban csak a mieink szereztek pontot, és egy újabb jó Kountoura-nyitássorozattal lezártuk a játszmát (20:25, 1:1).

 Pintér pontjaival a Jászberény kezdte jobban a harmadik játszmát, Sklar azonban továbbra is tarthatatlannak bizonyult, így a szett során Branislav Franicnak, a hazaiak vezetőedzőjének kellett először időt kérnie (7:10). A jászberényi feladó, Bleicher Réka sorozatos jó megoldásainak köszönhetően szettben maradt ellenfelünk, ám rengeteg rontott nyitásuk miatt felzárkózni nem tudtak (17:21). Franic második időkérését követően egy pontra csökkentette a különbséget a JRK, Pintér ekkor nyitást rontott, a csereként beálló Durst pedig ászt szervált, így három szettlabdához jutottunk (21:24). Két hárított próbálkozást követően a hazaiak legjobbja, Slijepcevic a hálóba nyitott, ezzel átvettük a vezetést a mérkőzésen (23:25, 1:2).

A folytatásban Slijepcevic érezhetően igyekezett jóvá tenni korábbi hibáját, sorra termelte a pontokat, de hiába vezetett három ponttal is a Jászberény, Sklar, majd Meredith Hardy blokkját követően már ismét nálunk volt az előny (15:16). A mérkőzés hátralévő részében már nem tudott megújulni a Jászberény, a végig parádézó Sklar mellett Tess Rountree is többször beköszönt, így nagyon fontos győzelmet arattunk idegenben a Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzésén (19:25, 1:3).

A visszavágóra vasárnap délután öt órakor, a Folyondár utcában kerül sor.


Hirdetések