Jenkei András, 2017.01.14. | Röplabda

A Közép-európai Liga zágrábi fordulójának első mérkőzésen ötszettes meccsen  győzte le a Vasas Óbuda, a vendéglátók együttesét.

Mladost Zagreb – Vasas Óbuda 2:3 (-15, 23, 25, -24, -16)
Zágráb, 100 néző.

Vezette: Valentar, Miklosic.

Mladost: Josipovic 3, Kulic 16, Jurisic 13, Luketic 6, Becic 2, Strunjak 10. Csere: Gasi (liberó), Cacic 1, Vrbanc 16, Lada 10.
Vezetőedző: Sasa Ivanisevic.

Vasas Óbuda: Kountoura 5, Sklar 27, Pekárik 4, Németh 18, Rountree 20, Hardy 6. Csere: Lévai (liberó), Durst, Kiss.
Vezetőedző: Jókay Zoltán.

Nagyon magabiztos játékkal kezdte a találkozót csapatunk, Rountree támadásaival alig néhány perc alatt komoly előnyt építettünk ki (3:10). A hazaiak vezetőedzője gyors időkéréssel próbálta rendezni a sorokat, de hiába, továbbra is osztálykülönbség volt a felek között (8:17). Sklar jó nyitásfogadása mellett támadásban is különösen hatékonynak bizonyult, Kountoura pedig érett irányítójátékkal vezényelte a mieinket. A játszma végén szépített ugyan a Mladost, tíz ponton belülre így sem tudtak kerülni (15:25, 0:1).
A második szettre alaposan levetkőzte kezdeti megilletődöttségét a Zágráb, csapatunkat kissé meg is lepte a hazaiak erőteljes kezdése (8:6). Németh Anett ponterős játékának köszönhetően nem tudott jobban ellépni ellenfelünk, Kountoura ügyes megoldását követően egyenlítettünk (17:17). A folytatásban ismét a Mladost került előnybe, Jókay Zoltán gyors egymásutánban kétszer is kénytelen volt időt kérni (21:18). Zsinórban négy pontot szerezve megfordítottuk az állást, a végjáték ennek ellenére az összeszedettebben játszó hazaiaké lett, akik ezzel egyenlítettek (25:23, 1:1).

Gyorsított játékunkon a harmadik szett elején Kountoura, ennek eredményeképp hat pontos előnyre tettünk szert (7:13). Két komoly hibának köszönhetően két egységre zárkózott a jól nyitó Mladost, majd ki is egyenlítettek a horvátok (17:17). A csapat nyitásfogadása egyáltalán nem működött, így hiába hárítottunk komoly erőfeszítések árán három játszmalabdát is, végül csak behúzta a szettet a hazai csapat (27:25, 2:1).

A negyedik szett elején szélsőink ismét kevesebbet hibáztak, Sklar és Németh vezérletével nálunk volt az előny (6:11). Pillanatok alatt fordított a Mladost, ám a végjátékra Németh újabb pontjaival egyenlíteni tudtunk (21:21). A horvátok hatalmasat küzdöttek minden labdáért, két hárított játszmalabdánkat követően azonban megremegett a kezük, Rountree pontját egy hazai rontás követte, jöhetett tehát az ötödik szett (24:26, 2:2).

A mindent eldöntő játszmát is a mieink kezdték jobban, ám négy pontos előnyünkből öt labdamenet leforgása alatt egy pontos hátrányt „építettünk” a korábban alig használt centerek hirtelen agyonterhelésével (8:7)… Durst Anna beállásával változott a játék képe, ismét mi irányítottunk, fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd Pekárik Eszter két óriási blokkjával meccslabdához jutottunk (13:14). Sklar fontos pillanatban rontott nyitást, ám később javította hibáját, hiszen negyedik meccslabdánkat éppen amerikai ütőnk bombájával használtuk ki. Óriási csatában győztük le saját pályáján a Mladostot, így két ponttal gazdagodtunk (16:18, 2:3).

Sarlós Márton

 


Hirdetések