Jenkei Dániel, 2017.01.12. | Vízilabda

Nagyon hosszú szünet ér véget felnőtt csapatunk számára, a VasasPlaket Pécsett kezdi a 2017-es naptári évet.

Nem kevesebb mint 52 nap telik el a mieink számára meccs nélkül a szombati kezdésig, a VasasPlaket legutóbb november 23-án játszott bajnoki mérkőzést, akkor a Szentes ellen a Tüskeuszodában sikerült 12-7-re nyerni.

Az eddigi kilenc forduló során egyre jobb képet festett a csapat magáról, ezt lehet majd folytatni az alapszakaszban, amelynek végére már a harmadik hely megszerzése is reálisnak tűnhet. A hat győzelem (köztük Debrecenben) mellett Szegeden sikerült egy értékes döntetlent elérni, csak a Szolnok és az OSC tudta megverni a Vasast, a megszerzett 19 ponttal jelenleg épp az áhított harmadik helyen áll a gárda, három ponttal megelőzve a Szegedet.

Az újabb három pontot Pécsett kellene begyűjteni szombaton, a feladat nem lesz egyszerű, mert a baranyai csapat egyre inkább kezd összeállni, a Szegedtől ők is pontot raboltak, ráadásul a társaság fiatal magjának nagy lökést adhat a decemberben megszerzett Komjádi-kupa trófea.

Földi László vezetőedzőhöz először azt a kérdést szegeztük, hogyan lehetett megoldani a feladatokat egy ilyen hosszú szünet során?

„Úgy, hogy december 20-ig edzettünk, aztán január 2-án kezdtük újra a felkészülést. Erre a kéthetes pihenőre szüksége volt a játékosoknak, fejben és fizikálisan is, a versenykiírással pedig nem tudtunk mit kezdeni, ehhez alkalmazkodni kell. A játékosok megfelelő állapotban tértek vissza az ünnepekről, hogy mennyire megfelelően, az majd szombaton dől el” – fogalmazott a szakvezető, jelezvén, hogy jóslásokba sosem szeret bocsátkozni, így most sem teszi.

„Ha nyerünk, akkor jól végeztük a dolgunkat az elmúlt időszakban, ha nem, akkor kevésbé. Kíváncsian várom a folytatást, a pécsi meccset is. Nem hiszem, hogy bennünket bármiben is zavarna, hogy tévés mérkőzés lesz az első, sőt, a debreceni bajnokink alkalmával ez elég jól sült el. Fegyelmezett játékkal Pécsett is meglehet a három pont, amire nagyon szükségünk van” – tette hozzá Földi László.

A pécsi mérkőzés elég későn, 20 óra 15 perckor kezdődik, jó hír viszont, hogy teljes egészében láthatjuk, mert az M4 Sport élőben közvetíti.

Az A csoport 10. fordulójának programja – január 14., szombat:

KSI-A Híd-OSC-Újbuda – 11 óra
Szolnoki Dózsa-Közgép-Contitech-Szeged-Diapolo – 16 óra
Debreceni VSE-Metalcom-Szentes – 16.30

PVSK-Mecsek Füszért-VasasPlaket – 20.15 – TV: M4 Sport
Játékvezetők:
Vogel Gábor, Petik András

A bajnokság A csoportjának állása 9 forduló után:

1. Szolnoki Dózsa-Közgép 24 pont
2. A Híd-OSC-Újbuda 22 pont
3. VasasPlaket 19 pont
4. Contitech-Szeged-Diapolo 16 pont
5. Debreceni VSE 10 pont
6. PVSK-Mecsek Füszért 8 pont
7. Metalcom-Szentes 4 pont
8. KSI SE 0 pont


Hirdetések