Jenkei András, 2017.01.10. | Röplabda

Kettős győzelemmel lépett a Vasas Óbuda a  Challenge-kupa legjobb tizenhat csapata közé.

Vasas Óbuda – KV Skenderaj 3:0 (14, 11, 13)
Fáy utca, 150 néző.

Vezette: Botezatu, Papageorgiou.

Vasas Óbuda: Hardy 12, Kountoura 3, Sklar 12, Pekárik 10, Rountree 13, Török 5. Csere: Lévai (liberó), Durst 2, Németh 3, Kiss 3, Bánlaki.
Vezetőedző: Jókay Zoltán.

KV Skenderaj: Kadriu 2, Muja, Kadriu 6, Deliu 9, Behramaj 5, Geci 3. Csere: Behrami, Geci (liberók), Bajraktari 1, Ibrahimi 1, Tahiri, Berisha.
Vezetőedző: Ylli Kadriu.

A Koszovóban aratott 3:1-es győzelmet követően előnyből várhatta a KV Skenderaj elleni Challenge-kupa párharc visszavágóját csapatunk, a Vasas Óbuda.

A Fáy utcában rendezett találkozót nagyon magabiztosan kezdte csapatunk, alig néhány perc leforgása alatt hat pontos előnybe kerültünk (10:4). A koszovóiak nem tudtak komolyabb ellenállást kifejteni, nyitásaink rendre pontot értek, amikor pedig támadásig jutottak a vendégek, többnyire blokkunk jelentette a végállomást (16:6). A játszma végén Török Kata nyitásait követően még nőtt is a különbség, végül öt ásszal és hat blokkal, nagyon könnyedén hoztuk a szettet (25:14).


Fotó: Vasas Attila

A második játszmára sem változott a játék képe, Jókay Zoltán továbbra is kezdőcsapatát szerepeltette, változatos játékkal építettük előnyünket (12:7). Rountree és Sklar is szépen termelte a pontokat, a különbség percről-percre nőtt (16:8). A játszma végén előbb Durst Anna és Németh Anett, majd Kiss Gréta is érkezett, fiataljaink beállását követően lezártuk a második játszmát, ezzel be is biztosítottuk továbbjutásunkat (25:11).  

A harmadik szett első négy pontját a vendégek szerezték, majd előnyük az első technikai szünetig is kitartott (6:8). A folytatásban előbb Durst nyitássorozatával fordítottunk, majd az ismét beálló Kiss Gréta remek szerváival alaposan elléptünk ellenfelünktől (16:9). A mérkőzés végén az erre a találkozóra mezőnyjátékosként nevezett liberó, Bánlaki Mária is pályára lépett, rendkívül sima, hatvan perces mérkőzéssel jutottunk a Challenge-kupa következő körébe (25:13, 3:0).

 Sarlós Márton   


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések