Jenkei András, 2017.01.08. | Jégkorong

Nagyon fontos mérkőzést rendeztek a Jégpalotában vasárnap kora délután, merthogy az Erste Bank Young Stars League C csoportjának listavezetője, a szlovén Jesenice látogatott a Vasas-Continentalhoz.

Ez még önmagában nem feltétlenül adná a találkozó jelentőségét, az viszont igen, hogy a remek formában lévő csapatunk célja változatlanul az EBYSL rájátszásába jutás.
Ehhez pedig bravúrokra is szükség van, merthogy szoros a versengés a legjobb nyolc közé kerülését vívott küzdelemben, jelenleg még nincs benne ebben a szűk körben Székely-Mádai László csapata, de huszáros hajrával még sikerülhet utolérni a jelenleg előttünk álló együtteseket.
A mieink kiváló héten vannak túl, hétfőn a Grazot győzték le 12-0-ra, szerdán a MAC-ot (5-2), csütörtökön a Zalaegerszeget (12-0), így az már biztos, hogy a magyar bajnokságban az alapszakasz élén végeznek.

A Jesenicét sikerült már megverni ebben a szezonban, éppen a bajnokság nyitómérkőzésén (akkor még a bemelegítő pályán), most a kiváló forma adott erre újabb esélyt. Ehhez képest szlovén góllal indult a meccs, viszonylag korán megszerezte a vezetést a vendégcsapat, de a gól után magához ragadta a kezdeményezést a Vasas.
Ennek akkor lett eredménye, amikor emberelőnybe került csapatunk, ezt szinte azonnal sikerült kihasználni, Szabó Bence szemfüles passza után Kövesdi Cameron volt még jobb helyen 1-1. Az első harmad második fele jobbára Vasas-dominanciával telt el, nagy küzdelem folyt egyébként a jégen, a végén nem jött jól, hogy magas bothasználatárért 2+2 percre kiállították Székely-Mádai Gergőt (jogos volt egyébként a döntés, a szlovének 20-as számú játékosának, Zan Jezovseknek az orra vére is eleredt az ütközés után).

A második harmadra átnyúló hátrányt sikerült azonban kivédekezni, sőt, Csiki Attila nagy góljával ismét vezetést szerzett a Vasas. Igazi vérbeli rangadó volt ez a mérkőzés, amelynek során az egyéni villanások is előtérbe kerültek. Egy ilyet kivitelezett a szlovének 23-asa, Jaka Sodja, sajnos, parádés csellel fektetett el egy védőt, majd remek passzal hozta kihagyhatatlan helyzetbe Erik Svetinát, aki egyenlített (2-2).
De erre is megvolt a válasz, emberelőnyben tüzelt kapura egymás után háromszor csapatunk, és a korong a harmadik lövésnél a játékvezetők szerint áthaladt a gólvonalon, Kövesdi Cameron második gólja volt ez, 3-2. Gyors játék folyt a jégen, a Jesenice életveszélyesen támadott, ennek volt egyik ékes példája a 33. percben bemutatott kiugrás: Kováts Máté abszolút gólhelyzetben szabálytalankodott, járt érte a büntetőlövés. Azt viszont megfogta Garbacz Máté, így megmaradt az előny, egészen a harmad végéig.

A harmadik harmad 5. percében aztán megint egyenlített a Jesenice, és – bár fölényben játszott a Vasas – a vezetést is megszerezte az 52. percben. Azért volt különösen bosszantó a bekapott gól, mert a ziccerben kiugró szlovén játékos próbálkozását nagy bravúrral védte Garbacz, a kipattanót követően viszont két húzásból betaláltak a vendégek, akik így 0-1 után vezettek ismét.
Indított még egy rohamot csapatunk, izgalmas, feszült volt a meccs utolsó szakasza, az 58. percben egy elég nagy bunyó is kialakult a szlovén kapu előtt, Kövesdi Cameron volt az egyik főszereplő.
A végén a Jesenice megtartotta előnyét, így elvitte a három pontot Budapestről.

Székely-Mádai László vezetőedző a meccs után így értékelte a látottakat: „Alapvetően jó mérkőzést játszottunk, sajnálom, hogy végül nem nyertük meg, mert sokat tettünk a győzelemért. A sorsunkat néhány egyéni hiba pecsételte meg, ezek a fáradtságból fakadó hibák voltak. Nem lógatjuk az orrunkat, megyünk tovább előre. Ugyanolyan csapat vagyunk, mint amilyenek voltunk a meccs előtt, a hét elején. Remélhetőleg, ezt meg tudjuk mutatni a szezon hátralévő részében.”

Csiki Attila gólt lőtt a mérkőzésen, így összegzett: „Belülről úgy éreztük, volt esélyünk végig, jól álltunk bele a meccsbe, a sorok jól működtek együtt. Ez volt már a negyedik meccsünk a héten, fejben elfáradtunk a harmadik harmadban, és ekkor rossz döntéseket hoztunk. A lábak frissebbek lehettek a másik oldalon. Mindkét meccset szeretnénk a jövő héten megnyerni, és ezzel egy hibátlan hetet magunk mögött tudni.”

Tornyai Gábor is jól játszott, rövid összegzése a következő: „A héten ez volt a negyedik meccsünk, ennek ellenére energikusan játszottunk. Fej fej mellett haladt a két csapat, úgy érzem, az első két harmadban irányítottuk is a játékot. Elég kaotikus meccs volt, sok kiállítással, sokszor kellett a előny-hátrány játékot váltogatni. A meccs a legvégén dőlt el, amikor testben és fejben is elfáradtunk. Hiába volt a negyedik mérkőzés a héten, így is mindent beleadtunk.”

A mieink legközelebb január 14-én a Debrecen-Miskolc ellen játszanak, majd másnap a Ljubljana érkezik a Jégpalotába.

Erste Bank Young Stars League, 24. forduló:
Vasas-Continental-Jesenice 3-4 (1-1, 2-1, 0-2)
Gólszerzők:
Kövesdi (5., 32.), Csiki (25.), illetve Rajsar (2.), Svetina (31.), Glavic (45.), Jezovsek (52.)

A bajnokság C csoportjának állása:
1. Jesenice 48 pont
2. Kranj 43 pont
3. Villach 34 pont
4. Vasas-Continental 32 pont
5. Medvescak Zagreb 30 pont
6. Graz 3 pont

 


Hirdetések