Jenkei András, 2016.12.30. | Röplabda

A vendéglátó békéscsabaiak könnyedén múlták felül a Vasas Óbudát a Közép Európai Ligában tegnap délután.

BRSE – Vasas Óbuda 3:0 (16, 14, 19)
Békéscsaba, 1000 néző.

Vezette: Bardic, Muha.

BRSE: Tálas 3, Matic 10, Bodnár 13, Soós 6, Szakmáry 13, Clement 6. Csere: Szpin (liberó), Petrenkó, Ludmán.
Vezetőedző: Sasa Nedeljkovic.

Vasas Óbuda: Kountoura, Sklar 1, Szedmák 1, Rountree 3, Török 6, Hardy 11. Csere: Lévai, Bánlaki (liberók), Durst 2, Németh 6, Kiss 8, Benedek.
Vezetőedző: Jókay Zoltán.

A Calcit Ljubljana elleni vereség másnapján a házigazda Linamar-BRSE csapatával találkozott együttesünk a Közép-európai Liga keretein belül. A találkozót a tegnapihoz hasonlóan ismét pocsékul kezdtük, Tanja Matic szétnyitotta a mieinket, pillanatok leforgása alatt nyolc pontos hátrányba kerültünk (12:4). Jókay Zoltán a gyengén teljesítő Kountoura helyére Durst Annát küldte be, beállását követően pedig többek között egy remek Rountree nyitássorozattal sikerült felzárkóznunk (12:10). Magunknak köszönhettük, hogy közelebb nem tudtunk kerülni, két hibával saját lendületünket törtük meg (18:12). Jókay még Pekárik Eszter bevetésével próbálta megzavarni a csabaiakat, akik azonban végül könnyedén húzták be a játszmát (25:16, 1:0).

A második játszmára a nyitásfogadás stabilizálása érdekében Kiss Gréta és Török Kata kezdett a szélen, de pályán maradt Durst, Pekárik és Németh Anett is. A szett elején Bodnár kínálta meg Lévai Vivient néhány kiváló nyitással, ezúttal is elléptek a hazaiak (7:3). Egy ideig ugyan sikerült tartani a különbséget, a BRSE különösebb erőfeszítések nélkül menetelt az újabb szettgyőzelem felé. A nyitásfogadás a cserék ellenére sem állt össze, együttesünk igazi küzdelem nélkül bukta el a játszmát (25:14, 2:0).

A folytatásra sem változott a játék képe, a Békéscsaba nagyon könnyedén került egyre közelebb a győzelemhez (16:7). Sasa Nedeljkovic fokozatosan adott lehetőséget cserejátékosainak, ám ebben a felállásban már nem ment úgy a hazaiaknak, Bánlaki révén stabilabbá vált a nyitásfogadásunk, Hardy és Kiss Gréta támadásaival zárkózni kezdtünk (20:16). A békéscsabai vezetőedző visszaküldte kezdőcsapatát a pályára, ám Kiss támadását követően egyetlen pontra olvadt előnyük (20:19). Sajnos a mérkőzés hátralevő részében már csak a BRSE szerzett pontot, így végül három szettben tartotta otthon a három pontot (25:19, 3:0).

Az év utolsó napján délután négy órakor, az UTE elleni Magyar Kupa negyeddöntő visszavágón lép legközelebb pályára a csapat.

Sarlós Márton   

 


Hirdetések