Jenkei András, 2016.12.29. | Jégkorong

A mérkőzést uralva, nagyszerű játékkal győzött a Vasas U20-as csapata a Városligeti Műjégpályán rendezett junior bajnokin a Fehérvár ellen.

„Ez életem élménye volt” – mondta a meccs után bő fél órával Garbacz Máté, a Vasas-Continental kapusa az alkalmi jégkorongpálya oldalában, midőn a mienk szép lassan elhagyták az öltözőt. „Nagyon élveztem, de nagyon el is fáradtam” – tette még hozzá, és ezzel minden bizonnyal a többiek véleményét is tolmácsolta.

Egyrészt tényleg fárasztó mérkőzésen van túl a csapat, ráadásul az öröm minimum kettős, így érthetően ért fülig mindenki szája a végén: az egyik legerősebb riválist sikerült legyőzni, ráadásul öt gólt lőve, ezen kívül egyedülálló környezetben. A Winter Classic háromnapos eseményének első tétmérkőzése volt a Vasas és a Fehérvár U20-as bajnoki találkozója, amire az egyik oldalsó lelátó középső szektora majdnem teljesen megtelt piros-kék sapkás és mezes, kabátos szurkolókkal.

Bár metsző szél kísérte a találkozót, megérte végig fagyoskodni azt, ugyanis akik így tettek, egy nagyon harcos, szellemes Vasas-Continentalt láthattak, 60 percen keresztül. Székely-Mádai László mellett ezúttal Szuper Levente szakosztály-igazgató volt ott a kispadoknál, Horváth András az U18-as válogatottnál állt helyt, ahogyan Csiki Attila is, ő a jégről hiányzott a nemzeti csapatnál tett kötelességei miatt (nem engedték el onnan erre a bajnokira).

Egy Zsigmond Bence-találat nyitotta a gólok sorát, ezt még ki tudta egyenlíteni az első harmadban az Ocskay Akadémia csapata, igaz, éppen akkor, amikor nem volt benne a gól a játékban. Jött viszont egy jó helyzetfelismerés, Szlépka Armand egy buli után azonnal kapura lőtt, a korong be is akadt (2-1).
Nagy Zoltán egy remek csel után már 3-1-es előnyt dolgozott ki a második harmad elején, és bár egyenlített a Fehérvár ebben a szakaszban, újra a finn másodosztályból nemrég érkezett, és eddig mindhárom meccsén gólt szerző Nagy következett, 4-3-mal jöhetett az utolsó 20 perc.
Nyomott ugyan az ellenfél, de a mieink remekül koncentráltak, rutinosan őrizték az előnyt, sőt, még egy újabb szemfüles Szlépka-góllal sikerült azt kétgólosra is növelni.

A vége 5-3-as Vasas-siker, remek győzelemmel maradt a bajnokság élén a csapatunk.
Január 4-én jöhet a MAC elleni rangadó, a Tüskecsarnokban.

Székely-Mádai László vezetőedző a meccs után így összegzett:
„Kimelózták a fiúk, szó se róla. Nagy meccs volt, és alapvetően jó iramú és színvonalában is megfelelő találkozó. Jó hangulatban is telt, örülök, hogy sok Vasas-szimpatizáns is ott volt a lelátón. Nem tudtunk ugyan 60 percen keresztül dominálni, de ez egy ilyen ellenfél ellen szerintem nem meglepetés és nem is feltétlenül elvárás. Rengeteget dolgoztak a fiúk ezért a győzelemért, járt nekik ez a Winter Classic-siker. Mindent kiadtak magukból, alaposan igyekeztünk felvértezni őket, ez azt hiszem sikerült is.”

Bukor Rajmund a meccs után így értékelt: „Nagyon boldog vagyok, és ahogy látom, a többiek is. Büszke vagyok a csapatra, mert egy nagyon kemény ellenfelet sikerült legyőzni, ráadásul a Fehérvár most egy erősebb kerettel érkezett, mint amilyennel a korábbi bajnokinkon fellépett. Nagyon fontos volt ez a győzelem, így vezetjük a junior bajnokságot. Nagyszerű érzés volt ebben a környezetben játszani, nagy élmény volt ez az egész csapat számára.”

Szlépka Armand két gólt lőtt a meccsen, két remek, jól időzített találatot, így értékelt:
„Szerintem erre a meccsre mindenki máshogyan készült, mint egy átlagos meccsre, és nem azért, mert Winter Classic. Jó, nyilván azért is, de leginkább amiatt, hogy a Volán ellen játszottunk, és ezen a meccsen múlt, hogy elsők maradunk vagy visszacsúszunk a tabellán. Számomra ez egy igen jól sikerült este volt, a sorunk nagyon jól teljesített. Nagy Zozó 2 gólt lőtt, és ez azt mutatja, hogy nagyon jól be tudott illeszkedni a csapatba. Székely-Mádai Geri 2 gólpasszt adott, és én is lőttem 2 gólt, szóval jól zártuk csapatszinten, és "sorszinten" is. Személy szerint nekem végig egy alapgörcs volt a hasamban, az utolsó másodpercig, nagyon szerettem volna nyerni. Hát, sikerült.”

Székely-Mádai Gergő a találkozót így foglalta össze: „Nagyon örültünk neki, hogy egy ilyen eseményen részt vehettünk, különleges élmény volt, az pedig, hogy sikerült nyernünk, még rátett egy lapáttal. A bajnokság szempontjából is fontos volt a mai meccs, mindenki hozzátette a magáét, az elejétől a legvégéig hajtottunk, jól felkészültünk, és ennek meg is lett az eredménye. Nagy munka volt az egész csapattól.”

Szlama Dániel két gólpasszt adott a meccsen, a végén így összegzett röviden: „Mindenképpen hatalmas élmény volt a csapatnak, hogy ilyen keretek között játszhattunk. Az pedig még nagyobb élmény, hogy hatalmas csapatmunkával nyerni is tudtunk. Ezzel nagy lépést tettünk a céljaink felé, szeretnénk az első helyen zárni az alapszakaszt."

U20-as magyar bajnokság, 9. forduló:
Vasas-Continental-ifj. Ocskay Gábor Akadémia 5-3 (2-1, 2-2, 1-0)
Gólszerzők: Zsigmond (2.), Szlépka (17.), Nagy Z. (22.), Nagy Z. (40.), Szlépka (55.), illetve Gyurgyev (13.), Szabó D. (28.), Erdei (33.)

A bajnokság állása:
1. Vasas-Continental 23 pont
2. Debrecen 19 pont
3. ifj. Ocskay Gábor Akadémia 18 pont
4. MAC 17 pont (7 meccs)
5. DVTK 7 pont
6. KMH 6 pont
7. Egerszegi Titánok 1 pont

 


Hirdetések