Jenkei András, 2016.12.28. | Röplabda

A Közép Európai Liga békéscsabai felvonásán szettet nyert a Vasas Óbuda a címvédő Calcit Ljubljana ellen.

Vasas Óbuda – Calcit Ljubljana 1:3 (-14, -23, 19, -18)
Békéscsaba, 300 néző.

Vezette: Muha, Bardic.

Vasas Óbuda: Kountoura 5, Sklar 15, Szedmák 1, Németh 9, Rountree 1, Hardy 10. Csere: Lévai (liberó), Török 10, Pekárik 2, Durst.
Vezetőedző: Jókay Zoltán

Ljubljana: Koleva 21, Mihevc 6, Kostic 20, Blazic 13, Grudina 7, Van de Vyver 6. Csere: Pahor (liberó), Turk.
Vezetőedző: Aljosa Jemec

A Calcit Ljubljana tegnap este három szettben múlta felül a BRSE csapatát, és ez is jelezte, határozottan nehéz mérkőzésre számíthattak a mieink a MEVZA címvédője ellen. Az első játékrtészben azonban még a vártnál is nagyobb különbség volt a felek között, a szlovénok szétnyitották a mieinket és bántóan könnyedén kerültek óriási előnybe (3:14). A nyitásfogadás Török Kata beállásával ugyan stabilizálódott valamelyest, a különbséget azonban nem sikerült csökkenteni, Van de Vyver vezérletével simán hozta a játszmát a Calcit (14:25, 0:1).

A második szettet is a fehér mezesek kezdték jobban, nem tudtuk semlegesíteni a szlovénok ütőit, ellenfelünk fokozatosan ellépett (6:11). A játszma közepétől kezdve egyre inkább ráéreztünk a mérkőzés ritmusára, Sklar termelte a pontokat, a szett végére utolértük ellenfelünket (21:23). Az utolsó percekben két lehetőségünk is volt az egyenlítésre, a támadások azonban sajnos outra szálltak, így két szettesre nőtt a Calcit előnye (23:25, 0:2).

A harmadik felvonásra tovább javult a lányok teljesítménye, a mérkőzés során először nálunk volt az előny (8:6). Kountoura egyre változatosabban irányította csapatunk játékát, Hardy és Török beszállt a pontgyártásba, Sklar pedig kiemelkedő mezőnymunkával segítette a csapatot. Végre valóban elhittük, lehet keresnivalónk a meccsen (17:11). Török nyitássorozatát követően már tíz pontos előnynél jutottunk szettlabdához, ám a Calcit sorra hárította próbálkozásainkat (24:19). Jókay Zoltán Durst és Rountree beállításával próbálta megtörni ellenfelünk lendületét, végül azonban a szlovénok hibáztak, egy rossz feladást követően így szettet nyertünk a Bajnokok Ligája selejtezőjében is elinduló Ljubljana ellen (25:19, 1:2).

A negyedik játszmában ismét a fogadással akadtak problémáink, Van de Vyver nyitássorozatával öt pontos előnybe került a Calcit (7:12). Az előző szettel ellentétben nem tudtuk elbizonytalanítani ellenfelünket, és bár szépen küzdött csapatunk, végül mindhárom pont a listavezető Ljubljanáé lett (18:25, 1:3).

Sarlós Márton  

 


Hirdetések