Jenkei András, 2016.12.23. | Jégkorong

Karácsony előtt két mérkőzéssel zárta az évet a Vasas Continental az Erste Bank YSL junior ligájában .

A saját csoportbeli rivális elleni mérkőzések mindig kettős értékkel bírnak, és ez a csütörtöki, előünnepi bajnoki apropóján még inkább igaz volt. Ugyanis a Vasas-Continental nagyon szeretne egy huszáros hajrával a felsőházi rájátszásba jutni az osztrák bajnokságban, ebben a nagy harcban pedig közvetlen rivális a csütörtöki ellenfél, a horvát Medvescak Zagreb.

Harmadik alkalommal találkozott a két fél egymással, először 5-2-re győzött Székely-Mádai László és Horváth András csapata, majd október elején hosszabbítás után kaptunk ki a zágrábiaktól (2-3).

Most is potyogtak a gólok, már az első percben vezettek a horvátok, de a Vasas rendre egyenlíteni tudott, 2-2-re és 3-3-ra. Még három perccel a vége előtt is feljöttünk egy gólra, de a végén már nem sikerült betalálni, ráadásul a Medvescak egy üres kapus góllal kétgólosra alakította a különbséget.

Ennél nagyobb baj, hogy a Zágráb pontszámban beérte a csapatunkat, és meg is előzte a mieinket, akik a csoport 5. helyén állnak jelenleg.

Folytatás pénteken, Ljubljanában.

A gólt is szerző Oroszi Álmos rövid értékelése:

„Sajnos, nem kezdtük jól a mérkőzést, kicsit a buszon maradtunk. A kapu előtti területeken nem domináltunk, több kipattanót is engedtünk az ellenfélnek, illetve a saját helyzeteinket sem lőttük be. Jó tempójú mérkőzés volt, de sajnos, a végén nem mi jöttünk le győztesen a pályáról.”

Erste Bank Young Stars League, 21. forduló:

Medvescak Zagreb-Vasas-Continental 6-4 (2-1, 1-1, 3-2)
Gólszerzők:
Cizmadija (1.), Milicic (9.), Sutevski (34.), Kriksic (43.), Vrabincic (49.), Ficur (60.), illetve Oroszi (18.), Szlama (32.), Szlépka (42.), Nagy Z. (57.)

A folytatásban péntekent Ljubljanában viszont sikerült győznie junior csapatunknak, így szépen zárta az évet a Vasas-Continental.

A „karácsonyi” túra első napján, csütörtökön 6-4-es vereséget szenvedett csapatunk a Medvescak Zagreb ellen, de másnap azonnal sikerült kijavítani ezt a bakit. Nem is akárhogyan, igazi csapatmunkával.

Az Olimpija Ljubljana ugyanis már 2-0-ra is vezetett a második harmadban, a mieink innen álltak fel. Érdekesség, hogy a rendes játékidő mind a négy gólja (2-2) a második harmadban esett. Mindez nem jelentett mást, mint hosszabbítást, ahol Bukor Rajmund, a junior válogatottal a múlt héten a divízió 1/B-s világbajnokság B csoportjában aranyérmes játékos megszerezte a győzelmet jelentő gólt.

Kováts Máté értékelése a meccs után: „A mai meccs nagyon izgalmas volt. Az Olimpijának, és nekünk is nagyon sok helyzetünk volt. Az első két gólt ők szerezték, viszont a csapatunk nem tört meg, és egy igazi csapatmunkával meg tudtuk fordítani az állást. A meccsen voltak nehézségek, mint például az, hogy a második harmad elején egy ütközés miatt kiszakadt a palánkajtó, és ezért egy kis kényszerpihenőt kellett tartani. Az ellenfél is kellemetlenül játszott, folyamatosan csapkodtak, provokáltak minket, de ezeket is sikerült figyelmen kívül hagyni, és az egyenlítés után a hosszabbításban lőtt góllal sikerült tudatosítani bennük, hogy melyik a jobb csapat. Igazi csapatmunka volt a mai.”

Székely-Mádai László vezetőedző a két mérkőzést egyben értékelte:

„A Zágráb elleni meccsen érződött, hogy rég volt jégen a csapat, kicsit az utazás is meglátszott rajtunk. Nagyon korán be is találtak a horvátok, végig rohanni kellett az eredmény után, és amikor egyenlítettünk, nem volt meg a kellő összhang, hogy átvegyük a vezetést. A végén pechesek voltunk. Szinte borítékolható volt, hogy pénteken egy másik jellegű, sikeresebb meccs jöhet, és le a kalappal a fiúk előtt. Küzdöttek, hajtottak, szép gólokat is lőttünk. Egy hosszabbításban szerzett győzelemnek morális szempontból is nagy ereje van, örülök, hogy így sikerült.”

Erste Bank Young Stars League, 22. forduló:

Olimpija Ljubljana-Vasas-Continental 2-3 (0-0, 2-2, 0-0, 0-1)
Gólszerzők:
Subic (21.), Zibelnik (34.), illetve Nagy Z. (38.), Szlama (39.), Bukor R. (62.)

A bajnokság C csoportjának állása:

1. Jesenice 47 pont
2. Kranj 39 pont
3. Villach 31 pont
4. Vasas 29 pont
5. Medvescak Zagreb 27 pont
6. Graz 3 pont


Hirdetések