Jenkei András, 2016.12.22. | Röplabda

A idehaza jelenleg egyeduralkodó BRSE együttesét fogadta a Vasas Óbuda bajnoki mérkőzésen.

Vasas Óbuda – Linamar-BRSE 0:3 (-20, -23, -17)
Folyondár utca, 400 néző.

Vezette: Vári, Jámbor.

Vasas Óbuda: Sklar 7, Szedmák 3, Németh 9, Rountree 10, Hardy 8, Kountoura 2. Csere: Lévai (liberó), Török, Pekárik 1, Durst 1, Kiss.
Vezetőedző: Jókay Zoltán.

BRSE: Matic 13, Bodnár 3, Soós 9, Szakmáry 13, Clement 3, Tálas 4. Csere: Molcsányi (liberó), Csengeri 4, Petrenkó 1, Ludmán.
Vezetőedző: Sasa Nedeljkovic.

Csütörtök este a magyar bajnoki címvédő, hazai porondon másfél éve veretlen Linamar – BRSE látogatott a Folyondár utcába. A mérkőzést a békéscsabaiak kezdték jobban, Rountree támadásait rendre sikeresen szűrték meg, a mieink egy ideig csak keresték helyüket a pályán (3:9). Ami támadásban nem ment, nyitásban összejött, Rountree és Németh Anett jó sorozatával felzárkózott csapatunk, féltávhoz érve egyetlen pontra csökkent a vendégek előnye (14:15). Itt azonban hirtelen elfogyott a lendület, Szakmáry zsinórban nyolcszor nyithatott, a játszma végén már csak kozmetikázni tudtunk az eredményen (20:25, 0:1).


                                                                         fotó: Vasas Attila

A második játszmára feladót váltott Jókay Zoltán, Durst Anna irányításával változatosabbá vált támadójátékunk, ám az ismét fantasztikus napot kifogó Molcsányi szépen fogta össze a csabaiak védekezését (11:11). Németh támadásaival előnybe került csapatunk, Sasa Nedeljkovic előbb Maticot, majd Tálast és Soóst is lecserélte (20:16). Bejött a húzása, a fiatal Petrenkó Brigitta kiválóan szállt be a mérkőzésbe, lányaink pedig nem tudtak élni a sokat hibázó Békéscsaba által tálcán kínált lehetőséggel, négy pontos előnyről veszítettük el a játszmát (23:25, 0:2).

Kountoura visszatért a harmadik szettre, jó kezdés után azonban hamar visszaesett csapatunk teljesítménye, egyedül Lévai Vivien játszott kiemelkedően (8:11). Már öt ponttal is vezetett a BRSE, amikor végre ismét megtaláltuk támadásban az egyébként kimondottan hatékony Németh Anettet (15:18). Nedeljkovic időt kért, innentől kezdve pedig már csak két pontra futotta csapatunk erejéből, Szakmáry és Matic vezetésével magabiztos győzelmet aratott a BRSE (17:25, 0:3).

Sarlós Márton   


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!
 

 


Hirdetések