Jenkei Dániel, 2016.12.14. | Vízilabda

Horkai György lehetőséget ad a junior válogatott edzésén a Vasas tehetséges játékosának, Trombitás Tamásnak. Két pólósunk van ott a keretben.

A hollandiai, balszerencséses végződő junior Európa-bajnokság után először hirdetett friss keretet Horkai György utánpótlás szövetségi kapitány a korosztály számára, méghozzá a december 19. és 22. közötti edzésekre.

Burián Gergő révén már volt egy stabil Vasas-játékos a korábbi keretekben, mint ahogyan Simon Henrik is kiválóan helyt állt a csapatban. Most ő nincs ott a legújabb névsorban, akad viszont egy másik játékosunk, Trombitás Tamás. Az ifjúsági bajnokságban és a Komjádi-kupában is jól ment neki az utóbbi időben, minden bizonnyal erre figyelt fel Horkai György.

Az 1999-es születésű pólós természetesen nagyon örül a lehetőségnek:

„Tényleg nagyon örülök, ez egy óriási megtiszteltetés. Eléggé meglepődtem, amikor megláttam a nevem a keretben, nagy lesz a terhelés így a szünet alatt is. Gyuri bával nem beszéltünk róla még, gondolom, majd letisztázzuk, hogy milyen szerepkörben számít rám. Mindenesetre szeretném meghálálni a bizalmát. Még nagyon sok idő, például több mint a fél bajnokság hátravan a junior világbajnoksági, tehát változhatnak a helyek, és egyébként is sok minden változhat. Majd kiderül a szerepköröm, és én annak függvényében szeretném segíteni a munkát. Nyilván az is benne van a pakliban, hogy a felkészülésben segédkezem kiegészítő emberként, és nagyban függ a tavasszal nyújtott játékomtól is az, hogy mennyire biztos a helyem a bő keretben. Ha jól megy a csapatnak és nekem is, akkor semmi sem lehetetlen. Nagyon várom az edzéseket és a bizonyítási lehetőséget” – fogalmazott Trombitás Tamás érdeklődésünkre.

A kapitány így indokolta a meghívást:

„Már tavaly is terveztem, hogy lehetőséget adok neki az edzéseken, de aztán műtéten esett át, sokat kihagyott, és az edzőkkel úgy döntöttünk, még várunk. Tetszik a játéka, bekk, emellett jól lő, persze még van hová fejlődnie. Védőjátékosok híján van a magyar vízilabda, így mindenképp szeretném megnézni, mire képes a rutinos, ob 1-ben edződő társai ellen. Vagány, nem ijed meg, és van tehetsége, így megérdemli, hogy megkapja az esélyt. Ha megállja a helyét az idősebbek között, az már egy jó eredmény a számára, kíváncsian várom” – összegzett Horkai György.

A junior válogatottba meghívott játékosok névsora:

Kapusok:

Vogel Soma (FTC)
Sólyomvári Márton (Pécs)
Csiszár Boldizsár (Eger)

Mezőnyjátékosok:

Sélley-Rauscher Domonkos (UVSE)
Lajkó Márton (Pécs)
Trombitás Tamás (Vasas)
Kókai Tibor (Szentes)
Vadovics Viktor (Miskolc)
Burián Gergely (Vasas)
Csacsovszky Erik (Pécs)
Teleki András (KSI)
Fekete Gergő (Debrecen)
Manhercz Krisztián (Szeged)
Szatmári Kristóf (Szolnok)
Biros Barnabás (Eger)
Sugár Péter (BVSC)
Werner Richard (Szentes)


Hirdetések