Jenkei Dániel, 2016.12.12. | Ökölvívás

2016-ban is kiemelkedően szerepeltek a Vasas-Süllős bokszolói az országos bajnokságon.

Olimpikonunk, Harcsa Zoltán sérülése ellenére is szép reményekkel és népes csapattal várhatta az idei országos bajnokságot a Vasas ökölvívó szakosztálya.

Összesen nyolc versenyző lépett ringbe a Vasas-Süllős színeiben, közülük Gyaraki Zoltán és Appl Zsolt a selejtezőkben búcsúztak saját súlycsoportjukban, a többi hat sportoló viszont egyaránt a negyeddöntőbe jutott. És ha már ott voltak, taroltak is, hiszen a második versenynapon minden esetben vasasos bokszoló kezét emelték a magasba.

Ez már biztos érmeket jelentett, más kérdés, hogy 64 kg-ban Fodor Milán és Holczinger Alex egymással került össze, és ugyanígy járt 75 kg-ban (Harcsa súlycsoportjában) Hegyi Barnabás és Árpád Viktor is. Közülük Fodor és Hegyi nyerték a házielődöntőket, Holczingernek és Árpádnak a bronzérem jutott.

Bacskai Balázs eközben a rutinos Káté Gyula legyőzésével címvédőhöz méltó bunyóval menetelt be a 69 kg-os fináléba, ahol nem adott esélyt a KSI-s Vadász Anrásnak, így kilencedszerre lett magyar bajnok, és az idei viadal legjobb versenyzőjének járó címet is megkapta.

A másik két vasasos finalista is kitett magáért: Fodor Milán a kaposvári Tóth Richárdot múlta felül, úgy, hogy ellenfele a második menetben feladta a küzdelmet. A születésnapos Hegyi Barnabás pedig a hódmezővásárhelyi Kovács Pált győzte le. Mindkét versenyzőnek ez volt élete első felnőtt bajnoki címe, így összesen három aranyérem került klubunkhoz.

Mindezek után nem meglepetés, hogy  31,5 ponttal ismét a Vasas-Süllős lett a legeredményesebb csapat a 2016-os országos bajnokságon.


Hirdetések