Jenkei András, 2016.12.11. | Röplabda

Újabb mérkőzést játszott a Vasas Óbuda az UTE ellen, újra maratoni csata volt.

Vasas Óbuda – UTE 3:2 (24, -21, -21, 22, 9)
Folyondár utca, 400 néző.

Vezette: Mezőffy, dr. Árpás.

Vasas Óbuda: Kountoura 2, Sklar 13, Hardy 19, Németh 21, Rountree 16, Szedmák 9. Csere: Lévai (liberó), Török, Durst.
Vezetőedző: Jókay Zoltán.

UTE: Ancsin 3, Miklai 12, Bezhandolska 8, Dégi 21, Háfra 7, Headen 7. Csere: Kötél, Hadnagy (liberók).
Vezetőedző: Milodanovic Andrea.

Egy héten belül másodszor is összecsapott női röplabdacsapatunk az UTE gárdájával, a Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzését követően ezúttal bajnokin találkoztak a felek. Török Kata betegsége miatt csak a cserék között szerepelt, helyét Rountree vette át, míg átlóként Németh Anett kapott lehetőséget. A keddi meccshez hasonlóan ezúttal is alaposan bekezdtek a vendégek, Dégi Barbara vezetésével öt pontos előnyt építettek ki az első technikai szünetig (3:8). Fokozatosan felvette csapatunk a mérkőzés ritmusát, Szedmák Réka három egymást követő blokkjával egyenlítetünk (12:12). A folytatásban Rountree és Németh felváltva szerezték a pontokat a jól játszó Újpestiek ellen, a végjátékra előnnyel fordulhattunk (19:17). Egy újabb Szedmák blokkal egyetlen pontra kerültünk a játszmagyőzelemtől, majd hiába hárított három szettlabdát is az UTE, Headen hálóérintésnek köszönhetően megszereztük a vezetést (26:24, 1:0).


                                                                           fotó: Vasas Attila

A második szettet is a mieink kezdték jobban, ám rengeteg rontott nyitással közel tartottuk az Újpestet (10:7). A sok hiba meg is bosszulta magát, Miklai pontjaival felzárkózott, majd fordított ellenfelünk (11:14). Edzőnk időkérését követően még időben sikerült ritmust váltani, ám a szorosan alakuló szett végét egyértelműen a vendégek bírták jobban, pedig vezetőedzőnk még feladócserével is próbálkozott (21:25, 1:1).

Továbbra is sok hibával játszott mindkét csapat, Török hiánya érződött csapatunk nyitásfogadásán is, de centereink, Hardy és Szedmák remek teljesítményének köszönhetően nálunk volt az előny a harmadik szett első felében (12:9). Dégi Barbara egyre közelebb hozta a vendégeket, majd Bezhandolska blokkjával a vezetést is átvették a lila-fehérek (15:16). Ismét Durst Anna érkezett irányítani a szett végén, a gyenge nyitásfogadás azonban rányomta a bélyegét játékunkra, megérdemelten nyerte a játszmát az UTE (21:25, 1:2).

A negyedik szettre már a kezdőcsapatba jelölte Durstot Jókay Zoltán, a csapatot pedig Meredith Hardy és Németh Anette vette a hátára (14:12). Sokat hibázott mindkét fél, inkább a küzdelem, mint a jó játék dominált, együttesünk azonban egyre közelebb került az egyenlítéshez (21:18). A vendégek Miklai pontjaival zárkózni tudtak az utolsó percekben, ám szettlabdánknál újfent hálóba értek, következhetett tehát az ötödik játszma (25:22, 2:2).
Szedmák Réka sokadik jó blokkjával, majd Sklar pontjaival álomszerűen kezdtük a mindent eldöntő szettet (4:0). Milodanovic időkérése után Dégi révén megszerezte első pontjait az UTE, Németh és Hardy azonban tovább növelte előnyünket (10:4). Németh tarthatatlannak bizonyult, magabiztos támadásaival eldöntötte a játszmát, így egy héten belül másodszor is öt szettes mérkőzésen győztük le az Újpestet (15:9, 3:2).

Sarlós Márton     



Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések