2007.10.03. | Ökölvívás
Október 17. és november 1. között rendezik meg Chicagóban 14. ökölvívó-világbajnokságot. A MÖSZ elnökségi ülésén tegnap véglegesítették a kiutazók névsorát. Három vasasos fiú léphet szorítóba.

51 kg-ban Szalai Gergő, 69 kg-ban Harcsa Norbert, 91 kg-ban pedig Darmos József fogja képviselni a piros-kék színeket a Michigan-tó partján.

Bacskai Imre vezetőedzőt kérdeztük az esélyekről:
"Mindhárom versenyzőnk kijutása a VB-re egyértelműnek tűnt, itthon nincsen igazán jelentős ellenfelük.
Mint a legtöbb sportágban, nálunk is az olimpiai kvalifikáció áll a középpontban. A VB-n lehetőség nyílik megváltani a pekingi repülőjegyet, de nem lesz könnyű. A konkurencia nagyon nagy, egy-egy súlycsoportban hatvan körül lesz a indulók száma. Minden számban az első nyolc helyezett mondhatja olimpiai résztvevőnek magát, kivéve a  felső két kategóriát, ahol csak a legjobb négy számára adatik meg ez.

Harcsa Norbi képezett ökölvívó, ha jó napot fog ki bárkit megverhet, viszont fordítva is igaz rossz periódusban egy gyengébb képességű ellenfél is elkaphatja. Talán neki van a legtöbb esélye a nyolcba jutásra. Szalai teljesen amatőrként éri el eredményeit, ráadául ő most eggyel nagyobb súlycsoportban kénytelen indulni, Darmas Józsira is komoly ellenfelek várnak.
Sajnálom, hogy a 75 kg-os Nagy András nem utazhat.  A válogató versenyeken jól teljesített, mégis a múlt heti, tatai edzőtáborban mutatott forma alpján riválisának szavazott bizalmat az elnökség."

ja          

 



Hirdetések