Jenkei András, 2016.12.07. | Röplabda

A Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén a Vasas Óbuda öt szettben gyűrte le az UTE-t

Vasas Óbuda – UTE 3:2 (-19, 18, 19, -22, 13)
Folyondár utca, 300 néző.

Vezette: Mezőffy, Mezei.

Vasas Óbuda: Kountoura 4, Sklar 23, Szedmák 5, Rountree 19, Török 20, Hardy 9. Csere: Lévai (liberó), Durst, Németh, Pekárik.
Vezetőedző: Jókay Zoltán.

UTE: Ancsin 1, Lutter, Headen 4, Dégi 19, Miklai 15, Bezhandolska 8. Csere: Kötél, Hadnagy (liberók), Nagy 1, Juraszik, Háfra 10.
Vezetőedző: Milodanovic Andrea.

A pályaválasztói jog felcserélését követően kedden este a Folyondár utcában kezdődött meg a Magyar Kupa negyeddöntőjének Vasas Óbuda – UTE párharca. Az első játszmában a vendégek alaposan meglepték csapatunkat, és Miklai, valamint a bolgár Bezhandolska vezetésével tetemes előnybe kerültek (6:12). Nem állt össze játékunk a folytatásra sem, Török Kata és Emily Sklar ugyan próbálta rángatni a csapat szekerét, a rengeteg rontott nyitás megpecsételte a mieink sorsát, kisebb meglepetésre megszerezte tehát a vezetést az Újpest (19:25, 0:1).
A második szettre már éledezni kezdett csapatunk, Rountree is beszállt a pontgyártásba, így ezúttal a mi lányaink tudtak ellépni (12:8). A remek napot kifogó Dégi pontjaival zárkózott az UTE, ám kritikus pillanatban hibáztak, egyenlítés helyett újfent négyre nőtt a különbség (19:15). A végjáték már egyértelműen a Vasas Óbudáé volt, relatív könnyedén egyenlítettünk, ám a sok hiba intő jel volt a folytatásra (25:18, 1:1).


Fotó: Vasas Attila

Szedmák Réka két gyönyörű blokkal, valamint egy hosszú nyitássorozattal megadta a harmadik szett alaphangját, újfent a mieink kezdtek jobban (8:3). Az Újpest feladócserével próbálkozott, a játszmába azonban csapatunk teljes közreműködése mellett jöttek vissza, nyitásainkkal ugyanis gyakorlatilag nem találtuk el a pályát (13:11). Időben sikerült azonban túllendülni a holtponton, Emily Sklar szinte minden labdaérintéséből pontot szerzett, átvettük tehát a vezetést (25:19, 2:1).
A két vesztett játszma sem rengette meg az újpestieket, Dégi és Miklai újult erővel lendült harcba a negyedik szettben, így ezúttal a lila-fehérek kerültek előnybe (5:7). Szélső ütőink felváltva ütötték a pontokat, ám a vezetést egyszer sem tudtuk átvenni, előnyösebb helyzetből várhatta a végjátékot az UTE (15:19). A szett utolsó percei ugyan meglehetősen izgalmasra sikeredtek, Miklai és Háfra támadásai végül újpesti egyenlítést értek, következhetett az ötödik szett (22:25, 2:2).
Az ötödik játszma végre igazán színvonalas, kiélezett játékot hozott, Török és az egyre inkább fáradó, de nagyot küzdő Sklar révén tartottuk a lépést a rendkívül magabiztos vendégekkel (7:8). A fordulópontot egy hatalmas Kountoura blokk hozta meg, ekkor ugyanis átvettük a vezetést, majd Milodanovic Andrea időkérései ellenére is három pontos fórt dolgoztunk ki (12:9). Több mint, két órányi játékot követően kis híján újabb fordulatot hozott a meccs, ám Tess Rountree harmadik meccslabdánkat már pontra váltotta, így nagy nehézségek árán, de győzelemmel kezdtük a Magyar Kupa idei kiírását (15:13, 3:2).
A visszavágót december 31-én, az újpesti Tungsram-csarnokban rendezik délután négy órától.  

Sarlós Márton


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések