Jenkei Dániel, 2016.12.06. | Röplabda

Már rögtön a legjobb nyolc között komoly megmérettetés vár a Vasas Óbudára. Beharangozó.

Ha úgy vesszük, egyik csapatnak sem kedvezett a sorsolás a Magyar Kupában, hiszen a Vasas Óbuda-UTE negyeddöntő cseppet sem tekinthető könnyed partinak, nehéz jósolni a továbbjutás szempontjából.

Az első mérkőzést a mai napon 19 órától rendezik a Folyondárban, az újpesti visszavágóra pedig az év utolsó napján kerül majd sor.

Egyelőre még nehéz megszokni, de Miklai Zsanett már az ellenfél játékosaként osztotta meg velünk várkozásait:
- A saját szempontomból nyilván nem lesz egyszerű vendégként pályára lépni a Vasas otthonában, de igyekszem kizárni a külső körülményeket, hátha pozitívan sül el a dolog. Remélem, azért nem fogom eltéveszteni a Folyondárban az öltözőt, a hat év mégsem múlt el nyomtalanul… Viccet félretéve, felkészültünk a Vasas ellen, elemeztük őket videón és a statisztikákban is elmélyedtünk, gyakorlatilag két hete erre a meccsre koncentrálunk. Ismerem Jókay Zoltánt, vannak sejtéseim, hogy mire készülnek ellenünk, de azért nehéz jósolni a meccs végkimenetelét illetően…

Jókay Zoltán, a Vasas Óbuda vezetőedzője így reagált korábbi játékosa szavaira: - Tudom, hogy Zsani jól ismer, de azért sok minden változott, rengeteg az új játékos itt is, ott is, szóval szerintem ne arra a taktiktára készüljön, amit tavaly az UTE ellen kitaláltunk. Nagy menetelést kezdtünk meg, a Nyíregyháza elleni bajnoki volt az első lépcső, de legalább ilyen fontossággal bír a kupameccs is. Úgy gondolom, felkészültünk a sorozatterhelésre, és azt várom, hogy a Nyíregyházán mutatott határozottságunkat és koncentrációnkat hozzuk kedd este. Természetesen mi is elemeztük az Újpestet, de megint csak arra utalok vissza, hogy mindkét csapat kerete kicserélődött, ezért ezen az első decemberi meccsünkön még biztos lesznek meglepetések.


Jókay Zoltán kedd este már nem Miklai Zsanett pontjainak fog örülni

 

Görög feladónkat, Elena Kountourát is megkérdeztük: - A szezon kezdetétől fogva az egyik nagy célunk, hogy megnyerjük a Magyar Kupát, ennek érdekében holnap tehetjük meg az első lépéseket. Tudom, hogy az UTE egy nagyon erős csapat, így csak akkor fogunk továbbjutni, ha mindkét meccsen a legjobb arcunkat mutatjuk. Tetszik, hogy látom a fejlődést a csapaton, ezért érzem magunkban az erőt, hogy megoldjuk a feladatot!


Hirdetések