Jenkei András, 2016.12.01. | Röplabda

Kiválóan játszott a Vasas Óbuda Nyíregyházán, és három szettben nyert rangadót!

Fatum-Nyíregyháza – Vasas Óbuda 0:3 (-16, -24, -25)
Nyíregyháza, Continental Aréna, 200 néző.

Vezette: Tillmann, Suba. 

Nyíregyháza: G. Francesco 2, Szombathelyi 7, Vacsi 4, Valdez 9, Fernandez 13, Leidgeb 2. Csere: I. Francesco (liberó), Villám 5, Kalotai 2. Vezetőedző: Horváth András.

Vasas Óbuda: Kountoura 2, Török 9, Szedmák 5, Rountree 15, Sklar 19, Hardy 5. Csere: Lévai (liberó), Durst 1, Németh 1. Vezetőedző: Jókay Zoltán.

Az év eddigi legkeményebb mérkőzésére készült együttesünk, hiszen csütörtök este a nyáron alaposan megerősödő, a tabella második helyén álló Fatum-Nyíregyházához látogattak a mieink. A hazaiak soraiban több ismerős arccal is találkozhattunk, hiszen tavalyi keretünkből hárman, Vacsi Evelin, Szombathelyi Szandra és Villám Lilla is a nyírségiekhez igazolt.

Az M4 által élőben közvetített találkozó első néhány perce kiegyenlített játékot hozott, majd Török Kata vezérletével a mi lányaink tudtak először komolyabb előnyt kidolgozni (5:8). Valdez pontjaival zárkózott a Nyíregyháza, ám jó nyitásainknak, valamint Tess Rountree bombáinak köszönhetően hamar visszaállítottuk a különbséget (10:13). Török és Rountree folytatta remek sorozatát, Kountoura labdáit szinte kivétel nélkül pontra váltva tovább növelték előnyünket (14:20). A végjátékra nem maradt sok kérdés, fantasztikus játékkal szereztük meg a vezetést (16:25, 0:1).

A második játszmát a korábbiaknál jóval határozottabban kezdték a hazaiak, Valdez ütéseivel náluk volt az előny az első technikai szünethez érve (8:6). Rangadóhoz méltó, színvonalas labdameneteket hozott a folytatás, a nyíregyházi liberó, Isis Francesco parádésan mezőnyözött, ám Emily Sklar vezetésével így is sikerült kiegyenlítenünk (14:14). Fej-fej mellett haladtak a csapatok, ám Szedmák Réka előbb egy szép blokkal, majd egy óriási mentéssel a mieinket juttatta előnyhöz (20:21). Rendkívül izgalmasan alakult a játszma végjátéka, ám a csereként pályára lépő Durst ászát követően hiába kért időt Horváth András, szettlabdához jutott csapatunk (23:24). Vacsi Evelin blokkjával ekkor még hárítani tudott a Nyíregyháza, Sklar ellen azonban már nem volt ellenszere a nyírségieknek, amerikai légiósunk két szép támadásával pontot tett a szett végére (24:26, 0:2).

Nem törte meg a szorosan elvesztett játszma a hazaiakat, sőt, a spanyol Fernandez minden eddiginél nagyobb lendülettel vetett magát játékba (8:6). Villám Lilla nyitásait követően már négyre nőtt a Nyíregyháza előnye, Jókay Zoltán időkérését követően azonban szinte azonnal egyenlítettünk (11:11). Kountoura továbbra is kiválóan irányított, Lévai Vivien pedig egy emberként fogta össze csapatunk védekezését. Kisebb hullámvölgybe került csapatunk a játszma végéhez érve, Szombathelyi Szandra és Villám Lilla is nagyon magára talált, úgy tűnt, szépíteni tud a Fatum (23:19). Meredith Hardy nyitásaival azonban ismét sikerült felállnunk (23:23), majd Emily Sklar révén két szettlabdát is hárítottak a mieink (25:25). Az i-re a pontot természetesen Sklar tette fel, amerikai légiósunk újabb két pontot szerezve eldöntötte a mérkőzést, így fantasztikus csapatjátékkal mindhárom pontot elhoztuk a Fatum-Nyíregyháza otthonából (25:27, 0:3).  

Sarlós Márton

 


Hirdetések