Jenkei András, 2016.11.27. | Röplabda

A Vasas Óbuda magabiztos játéka nyomán nem volt esélye TFSE-nek a mérkőzés szorossá tételére.

Vasas Óbuda – TFSE 3:0 (10, 16, 14)
Folyondár utca, 150 néző.

Vezette: Nagy, Árpás.

Vasas Óbuda: Kountoura 2, Sklar 11, Hardy 11, Rountree 9, Török 4, Szedmák 4. Csere: Lévai, Bánlaki (liberók), Németh 10, Durst, Benedek 2.
Vezetőedző: Jókay Zoltán.

TFSE: Neizer 1, Tóth 9, Molnár 7, Hegedűs 1, Horváth 2, Karácsonyi 1. Csere: Dobrovits, Nagy (liberók), Körmendi 1, Németh, Száraz.
Vezetőedző: Németh Lajos.

Egyre jobb formába lendülő csapatunk az NB I aktuális fordulójában a TSFE csapatát fogadta a Folyondár utcában. Jókay Zoltán az első játszmában megszokott kezdőcsapatát küldte pályára, Török Kata pontjaival gyorsan előnyhöz is jutott együttesünk (8:3). Elena Kountoura remekül mozgatta csapatát, Tess Rountree és Meredith Hardy pedig magabiztosan ütötte be a labdákat, a különbség rohamosan nőtt a felek között (16:7). A mieink a sok rontott nyitást leszámítva jó teljesítményt nyújtottak, míg a vendégek oldaláról csak Molnár Anna villant néha, az első játszmát így nagyon könnyedén hozta csapatunk (25:10, 1:0).
A második játékrészre a kaposvári mérkőzéshez hasonlóan ezúttal is változtatott vezetőedzőnk, Rountree átvette Török helyét nyitásfogadóként, míg átlóként Németh Anett szerepelt a továbbiakban. Fiatal ütőnk remekül szállt be a mérkőzésbe, de a TFSE csapatkapitánya, Tóth Eszter is magára talált, szorosan alakult az eredmény (11:9). A folyatásban a papírformának megfelelően fokozatosan ellépett együttesünk, Jókay pedig Durst Annának és Bánlaki Máriának is lehetőséget adott (25:16, 2:0).
A harmadik játszma elejét ismét megnyomták a vendégek, továbbra is Tóth és Molnár volt elemében, az első technikai szünet után nem volt különbség a felek között (9:9). Ekkor azonban csapatkapitányunk, Meredith Hardy zsinórban nyolcszor nyithatott, Emily Sklar is egyre gyakrabban villant, ezzel pedig el is dőlt a szett (17:9). A mérkőzést végül a szintén csereként beszálló Benedek Gabriella pontjai zárták, csapatunk magabiztos, jó játékkal hozta a kötelező győzelmet a TFSE ellen (25:14, 3:0).

Sarlós Márton 


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!
 

 


Hirdetések