Jenkei András, 2016.11.25. | Jégkorong

Nem sikerült nyernie a Vasas junior csapatának a hosszú idő után ismét idehaza játszott osztrák bajnoki mérkőzésén.

EBYSL, C csoport: 17. forduló:
Vasas-Continental Okanagan Hockey Club 4-7 (1-3, 2-2, 1-2)
Gólszerzők:
Tornyai (16.), Horváth A. (21.), Zsigmond (27.), Zsigmond (55.), illetve Iskornev (10.), Bardh (11.), Bardh (13.), Stupak (24.), Bardh (26.), Stambolidis (41.), Rodin (42.)

Egy hónap után játszott ismét hazai jégen a Vasas-Continental, ezúttal az Erste Bank Young Stars League-ben, a St. Pölten csapatával. A mieink a Kranj elleni idegenbeli siker után a Fehérvár ellen (az a meccs a magyar bajnokságba is beleszámított) jó játékkal szenvedtek vereséget, most ezt szerették volna feledni.
Nos, a Vasas – amely ismét nélkülözte a sérült Szlépka Armand játékát – igen nagy lendülettel kezdte a meccset, szinte a kapujához szögezte ellenfelét, éppen ezért volt bosszantó az, amit negyedóra után az eredményjelzőn láthattunk: 0-3. Tényleg lefestette a meccs a hidegzuhany fogalmát, az osztrákok két kontrával és egy lecsorgó koronggal „bénították” a mieinket.
Székely-Mádai László edző időt is kért, hogy egy kicsit rend legyen a fejekben, és ha nem is tudatos  góllal, de egy parádés távoli Tornyai-lövéssel sikerült szépíteni az első szünetre.
Ismét nagy lendülettel következett a második harmad, amelynek elején Horváth András azonnal szépített, így elhihettük, hogy meglehet a nagyszerű fordítás a meccs hátralévő részében. Ehhez képest megint „jött a saller”, kettő is ráadásul. Előbb Stupak, majd egy kontra végén a sajnos elég jó napot kifogó Bardh növelte az előnyt. Utóbbi gól azért volt különösen bosszantó, mert előtte úgy majd fél percig tüzelte az osztrák kaput a Vasas, eredménytelenül. Kapust cserélt ezt követően a Vasas, Garbacz Máté helyett Bozsó Kristóf szállt be.

5-3-as állásról következhetett a harmadik harmad, amely két gyors osztrák góllal indult, és így eldőlni látszott a meccs. Nem tudni, hogy ennek vagy az addig is jellemző következetlenségnek köszönhető, de a játékvezetők elvesztették a fonalat a harmadik harmad derekára, a végjátékban pedig teljesen, követhetetlen volt, mi is történik. A mieinktől Oroszi Álmos 10 perces, Bukor Rajmund 5 perces kiállítást is kapott, ezek mellé jöttek még vitatható ítéletek itt is, ott is.
Mindettől függetlenül a Vasas csapata nem volt elég fegyelmezett és koncentrált a szerdai bajnokin, ezért lett vereség a vége, még akkor is, ha játékban és lendületben fantáziadús volt csapatunk.
Egy hét múlva lehet javítani a KMH csapata ellen.

Székely-Mádai László értékelése: „Nem voltunk elég élesek ezen a meccsen… Az elején, az első pár percben egész jól kezdtünk, úgy alakult, ahogy terveztük, később viszont nem tudtunk tempót váltani, az ellenfél több játékelemben is fölénk kerekedett. Nem voltunk elég kemények, agresszívek, túl sok korongot ajándékoztunk oda, a párharcokból mi jöttünk ki rosszul, és bár szép gólokat lőttünk, ennyi kapott góllal ezen a szinten nem tudunk győzni. Annyit hozzátennék, hogy bár egyáltalán nem szoktunk a bírókkal foglalkozni, sosem keresünk a vereség esetén magyarázatot, az öltözőben is tilos a játékvezetéssel foglalkozni, de amit a vezetőbíró a mai meccsen művelt, mélyen rangon aluli volt. Felháborító bíráskodást láttuk, rossz ítéletei rendre a mi csapatunkat hozta nehéz helyzetbe.”


 

 


Hirdetések