Jenkei András, 2016.11.20. | Röplabda

A Vasas Óbuda sima meccsen hozta el a három bajnoki pontot a somogyi megyeszékhelyről.

1. MCM Diamant Kaposvár – Vasas Óbuda 0:3 (-7, -20, -19)
Kaposvár, 150 néző.

Vezette: Szabó, Éva.

Kaposvár: Bagyinka 1, Rák 3, Sitkey 6, Horváth 12, Araujo 3, Szívós 1. Csere: Csitári (liberó), Mészáros, Héri.
Vezetőedző: Zarka Péter.

Vasas Óbuda: Kountoura 3, Sklar 7, Hardy 8, Rountree 15, Török 7, Szedmák 6. Csere: Lévai, Bánlaki (liberók), Németh 4, Durst, Pekárik 4. Vezetőedző: Jókay Zoltán.

Tess Rountree átmentette múlt heti formáját a Kaposvár elleni mérkőzésre is, amerikai légiósunk vezérletével állva hagytuk a hazaiakat a kezdésnél (0:8). Ellenfelünk hibát hibára halmozott, míg a mieink lendületes, gyors játékkal tovább növelték előnyüket (3:16). A Kaposváriak csak elvétve tudták átütni a labdát a jól működő blokkunkon, a játszmát óriási fölénnyel nyerte együttesünk (7:25, 0:1).

A második szettre már ébredezni kezdtek a hazaiak, Horváth Alexandra támadásainak köszönhetően az első technikai szünethez érve vezettek is (8:6). Hamar elfogyott azonban az előny, Rountree újabb pontjaival előbb egyenlített csapatunk, majd a vezetést is visszavettük (11:15). Jókay Zoltán előbb a Durst Anna, Németh Anett kettősnek, majd Pekárik Eszternek is játéklehetőséget adott, fiatal játékosainkkal tovább növeltük előnyünket (13:19). A játszma végére a mindössze tizenöt éves Szedmák Réka tett pontot, mérkőzésbeli ötödik (!) blokkjával (20:25, 0:2).

A harmadik játszmát Rountree immáron nyitásfogadó szélsőütőként kezdte, átlóként pedig Németh Anett szerepelt. A megváltozott felállás sem okozott gondot csapatunknak, könnyedén léptünk el ellenfelünktől (7:13). A játszma második felében Pekárik Eszter szépen termelte a pontokat Durst remek centerlabdáiból, így hiába zárkózott a szett végén a Kaposvár, győzelmünk egy pillanatig sem forgott veszélyben (19:25, 0:3).

 


Hirdetések