2007.09.29. | Kézilabda
Női kézilabdacsapatunk öt elvesztett mérkőzés után a  középmezőnybe tartozó Goldbergert fogadta a Fáy utcában. Fordulatokban gazdag mérkőzésen, lányaink egy pontot szereztek.

UNIQA-VASAS – ÓBUDAI GOLDBERGER SE 24–24 (14–10)
Fáy utca, 600 néző
 
Vezette: Herczeg P., Südi

Vasas: Guiu – Kolos 2, Nagy K. 1, Gaál A. 4, Pollaková 2, Kupricsenkova 3, Balog B. 10 (5). Cs: Kószó (kapus), Gorova, Szalontai, Sterbik A. 2, Berényi.
Edző: Papp György

Goldberger: Gridnyeva – Baross 1, Korgyuk 5, Huszák, Forgács 2, Vakarcs 6, Burai 6. Cs: Polgár (kapus), Szűcs V. 1, Lehel, Rummer, Selenka, Matus 2 (2), Tápai A. 1.
Edző: Kovács Péter

Az eredmény alakulása. 12. p.: 9–1. 19. p.: 10–6. 29. p.: 13–10. 46. p.: 19–19. 49. p.: 20–21. 23. p.: 20–24. 27. p.: 23–24
Kiállítások: 6, ill. 14 perc
Hétméteresek: 8/5, ill. 2/2

Huszáros kezdéssel megleptük a Goldbergert, de úgy tűnt ezen a lányok is elcsodálkoztak, hiszen fokozatosan adtuk le a megszerzett tekintélyes előnyt. Egyre több hibát vétettünk, ami elsősorban kapusba lőtt ziccerekben és eladott labdákban nyilvánult meg.
A második félidőt még így is négygólos vezetéssel kezdhettük, sajnos a két átlövőnk ebben a periódusban nagyon gyengén teljesített, rendre a falban akadtak el lövéseik, a visszatámadásokat pedig az ellenfél többnyire góllal fejezte be. Ennek következményeként, röviddel a vége előtt négy gólos előnyhöz jutottak a vendégek. A lányok ekkor átérezve a helyzet súlyosságát, összekapták magukat és a kezdéshez hasonló végjátékot produkálva pontot mentettek.

Papp György vezetőedző így értékelt:
"Hamar jött  a nagy előny, a lányok megnyugodtak és utána már nem játszottak olyan fokú koncentációval amit egy ilyen mérkőzés megkövetel. 
Nagy Krisztina sajnos ma  rengeteget hibázott, sok labdát adott el, hét lövéséből mindössze egy gólt szerzett, próbáltam cserélni, de a fiatalok még nem képesek a pótlására. Pollakova neve mellett is csak két találat szerepelt, azt kell mondanom, hogy a mai napon a nagyon gyenge átlövő játék miatt maradt el a győzelem, hozzátéve, hogy a korábbi fordulókban éppen az ő eredményességük miatt voltunk a Debrecennel és a Győrrel sokáig egyenrangúak.
Kiemelkedően játszott Balog Bea, és a két szélsőnk Kolos és Sterbik is nagyon jól teljesítették feladatukat. Gaál és Kupricsenkova játékával is elégedett vagyok.
Nyerhettünk volna, de az eredmény alakulásának tükrében örülök az egy pontnak is."

ja     

 

 Képek a mérkőzésről a galériában>>

 

 

 

 

 


Hirdetések