Jenkei András, 2016.11.13. | Kosárlabda

A Vasas Akadémia az utolsó percig nyílt küzdelemben múlta felül idegenben a BEAC-ot.

BEAC Újbuda – Vasas Akadémia 63-69 (15-12, 21-24, 14-13, 13-20)
Gabányi László Sportcsarnok, 300 néző.
Vezette: Papp P., Balog Gy., Kovács N.

Vasas: Csolics 12/3, Dúl 8/2, Bacsvarova 24/7, Mérész B., Rochel 18/4. Csere: Markó D. , Bajnóczi 5/1, Dobos, Bernáth R., Solymosi N. 2,
Vezetőedző: Igor Szkocsovszki

A csarnokba lépve szembetűnő volt, hogy nem csak a csapatok, hanem a két szurkolótábor is komolyan vette az összecsapást, így a mérkőzés elejétől igazi "rangadó hangulat" uralkodott.

Az eredményt tekintve nagyon sokáig kiegyenlített játék folyt a pályán is, leginkább felváltva estek a pontok. Nálunk főleg az amerikai Rochel, valamint a bolgár Bacsvarova volt elemében, előbbi korlátlan úr volt a palánkok alatt, míg társa nagy hatékonysággal célzott a játéktér bármelyik pontjáról.
Először a második tíz perc elején tűnt úgy, hogy az egyik félnek sikerül ellépnie, ám a többször kialakuló ötpontos előnyünket a hazaiak a szünetre eltüntették.
A fordulás után folytatódott az "adok-kapok", nagy volt a küzdelem, nem tudott egyik csapat sem domináns pozíciót kivívni. A sokáig megjósolhatatlan végkimenetel, négy perccel a lefújás előtt látszott eldőlni, a BEAC ötpontos előnyre tett szert (63:58). Ebben a pillanatban valószínűleg senki sem gondolta, hogy innen már csak a vasasosok szereznek pontokat. Pedig így történt!
Az utolsó percek főszerepét a tizenhat esztendős Dúl Pankára osztották. Igaz, a végső hatvan másodpercre fordulva, még az előbb említett két légiósunk pontjaival fordítottunk (64:63). A fehér mezesek a győzelemért támadhattak, fiatal tehetségünk azonban a félvonalnál labdát csent, az ezután ellene elkövetett szabálytalanságért kapott büntetőket pedig higgadtan értékesítette (66:63). A labda nálunk maradt, az ezen a mérkőzésen is sokat dolgozó irányítónk Sznezsena Csolics pedig betalált (67:63), és eldöntötte a meccset. A záró pontok is a mienk voltak, így a meccs végére alakult ki a legnagyobb különbség a két gárda között (69:63)


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések