Jenkei Dániel, 2016.11.11. | Klub

Épül a Vasas-város című sorozatunk második részében a teljes rekonstrukció előtt álló kézilabdacsarnokkal kapcsolatos tervekről számolunk be.

A mai napon jogerőre emelkedett a korszerűsítés előtt álló Fáy utcai kézilabdacsarnok, valamint az új Illovszky-stadion építési engedélye. Ez a két Fáy utcai beruházás fontos alappillére a Vasas létesítményfejlesztési programjának

„A héten ismét lehetőségem nyílt személyesen konzultálni Miniszterelnök úrral a fejlesztéseink jelenlegi állásáról, illetve a jövőbeni terveinkről. Megerősítést kaptunk arra, hogy a Kormány továbbra is támogatja a Vasas-város projekt megvalósítását, amely összesen négy fővárosi kerületet érint. Közös cél, hogy az érintett állami ingatlanok fejlesztésével 2020-ig valamennyi sportágunk infrastrukturális körülményei jelentősen javuljanak.” – mondta el Markovits László klubelnök.

Ahogy a bevezetőben írtuk, a Fáy utcai kézilabdacsarnok immár jogerős építési engedéllyel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy még ebben a hónapban elindulhat a kivitelezésre vonatkozó közbeszerzési eljárás. Ahogy a lenti látványterven is látható, a csarnok teljesen megújul, és kialakításában illeszkedni fog a szomszédságában álló Edzőcsarnokhoz, amelyet 2012-ben adott át a klub.

„A tervek műszaki tartalma folyamatosan fejlődött mire elértünk a mostani stádiumig. A módosítások során elsősorban a sportszakmai szempontokat és a multifunkcionalitást tartottuk szem előtt. Utóbbinak köszönhetően a csarnokhoz kapcsolódó főépület egyik szintjén egy orvosi és rehabilitációs központ is helyet kap, ez rendkívüli módon segítheti majd a sportolóinknak nyújtott direkt háttérszolgáltatásokat.” – összegezte a legfőbb tudnivalókat Markovits László.


A megújuló kézilabdacsarnok látványterve


Hirdetések