Jenkei András, 2016.11.06. | Röplabda

Megdolgozott, és megszenvedett a sikerért a Vasas Óbuda csapata a gödöllőiek ellen.

Vasas Óbuda – Gödöllői RC 3:1 (21, -24, 19, 18)
Folyondár utca, 200 néző.

Vezette: Mezőffy, Éri.

Vasas Óbuda: Kountoura 2, Sklar 17, Szedmák 9, Rountree 7, Török 9, Hardy 15. Csere: Lévai (liberó), Németh 7, Durst 3.
Vezetőedző: Jókay Zoltán.

Gödöllői RC: Nagy K. 3, Takács 14, Czina 5, Szabó A. 11, Radomszki 4, Széles 12. Csere: Nagy Zs. (liberó), Tóth-Bagi, Nagy A.
Vezetőedző: Borkovits Zoltán.

A magyar bajnokság harmadik fordulójában a Gödöllői RC látogatott a Folyondár utcába. Nehéz mérkőzés várt a mieinkre, hiszen annak ellenére is jól kezdte az évet Borkovits Zoltán együttese, hogy sérülések miatt egyelőre liberó nélkül kell szerepelniük. Az első játszmát mindkét csapat magas hőfokon pörögve kezdte, egy ideig fej-fej mellett haladtak a csapatok, ám Török Kata remek nyitássorozatának köszönhetően megnyugtató előnybe kerültünk (13:6). Széles Petra szerváival, valamint Szabó Adrienn ponterős játékával zárkózott a Gödöllő, ám a játszma végén Emily Sklar három szép pontjával lezártuk a szettet (25:21, 1:0).

 


                                                                                  fotó: Vasas Attila

A Gödöllő átmentette lendületét a második játszmára, a játék színvonala azonban erősen visszaesett (4:6). Rengeteget hibázott mindkét fél, több gyenge egyéni teljesítmény mellett pedig nem tudott felzárkózni együttesünk (15:18). Sklar révén a folytatásban ugyan megfordította az állást csapatunk, a végjátékot azonban gyenge teljesítménnyel elveszítettük, így egyenlítettek a vendégek (24:26, 1:1).

A harmadik szettre feladót váltott Jókay Zoltán, Durst Anna irányításával visszatért az élet a csapatba, de a szintén lehetőséget kapó Németh Anett is jobban teljesített a lecserélt Rountree-nál (6:3). Újabb nyitáspárbaj vette kezdetét, Török Kata ászaira ugyanis Széles Petra is egy remek sorozattal válaszolt, így a különbség a játszma végéhez érve is megmaradt (18:14). Meredith Hardy blokkjaival tovább nőtt csapatunk előnye, az utolsó gödöllői rohamot pedig Jókay Zoltán időkérésével sikerült megtörni, így ismét megszereztük a vezetést (25:19, 2:1).

Török Kata sokadik életveszélyes nyitássorozatát Borkovits Zoltán gyors időkéréssel igyekezett semlegesíteni, ám ennek ellenére öt pontos előnyt épített ki együttesünk (8:3). A Gödöllő Takács Doroti vezérletével ugyan egyetlen pontra csökkentette a különbséget, ám a legjobbkor kapta el a fonalat Németh Anett, így karnyújtásnyira kerültünk a győzelemtől (18:13). A játszma végén már nem hibáztak a lányok, így nagyon fontos három ponttal gazdagodott csapatunk a Jászberény elleni, jövő hét pénteki rangadó előtt (25:18, 3:1).

Sarlós Márton       


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések