Jenkei Dániel, 2016.10.31. | Klub

„Épül a Vasas-város” című sorozatunk első részében a leginkább várt fejlesztés, az új Illovszky-stadion végső elhelyezkedését mutatjuk be.

Mint ismeretes, novemberben elindul az Illovszky-stadion bontása, amely komoly mérföldkövet jelent a Vasas Sport Club 2020-ig tartó, több helyszínt érintő (Fáy utca, Folyondár utca, Pasaréti út, Normafa) létesítményfejlesztési programjában.

A stadion tervezési folyamata során először júliusban, egy Szurkolói Találkozó keretében mutattuk be az építési engedélyhez tartozó előzetes terveket. A pontos részletek és az arculati elemek kidolgozása még jelenleg is zajlik.

Az új stadion elhelyezkedése viszont már véglegesnek és publikusnak tekinthető, ennek megfelelően az alábbi ábrán mutatjuk be, hogy az új aréna a jelenlegi stadionhoz képest kis mértékben elforgatva, továbbra is a Hajdú utcával párhuzamosan, a Fáy utcához teljesen kitolva épül majd meg. A cél ezzel az volt, hogy a terület minden négyzetmétere kihasználható legyen, ennek köszönhetően lehetőség nyílik egy szabványméretű élőfüves tartalékpálya létesítésére is a stadion közvetlen szomszédságában.

A következő időszakban folyamatos tájékoztatást adunk weboldalunkon a bontási folyamat főbb állomásairól és a létesítményfejlesztésekhez kapcsolódó egyéb fontos aktualitásokról.


Hirdetések