Jenkei András, 2016.10.30. | Vízilabda

A VasasPlaket már 5-1-re is vezetett Szegeden, de végül a megszerzett egy pont is bravúrnak számít!

Contitech-Szeged-Diapolo-VasasPlaket 11-11 (1-3, 2-3, 6-3, 2-2)
Szeged,

Vezette: Homonnai, Kovács Cs.

Szeged: Meixner – Sánta, Pellei F., Sedlmayer 3, Kiss Cs. 1, Manhercz K. 3, Illés. Csere: Molnár D. (kapus), Basara, Manhercz Á., Vukicevics 2, Nagy M. 1, Chilkó 1.
Vezetőedző: Varga Péter

Vasas: Jónás – Bencz, Burián, Koopman 5, Bóbis 1, Babay 1, Hőna 1. Csere: Steinmetz Á., Takács B., Marnitz G. 2, Njegovan 1.
Vezetőedző: Földi László

Gól/emberelőny: 3/16, illetve 4/14
Ötméteresek: -, illetve 0/1
Kipontozódott: Basara (24.), Pellei F. (31.), illetve Hőna (25.), Babay (32.)
Kiállítás cserével: Manhercz K. (32.), illetve Takács B. (26.)

Csoportunk két nagyon erős tagja, a bajnok Szolnok és a bajnoki bronzérmes OSC elleni vereségek után ezúttal egy náluk gyengébb, de összességében talán egy kicsivel esélyesebb alakulat volt a VasasPlaket riválisa az OB I szombati fordulójában. Érdekesség, hogy a 6. körben csak ezt az egy meccset rendezték ezen a napon, a többit majd szerdán játsszák.
Földi László az OSC elleni mérkőzést követően azt mondta, ha az akkor mutatott remek periódusok közül Szegeden is meg tud ismételni néhányat a csapat, van esélye a pontszerzésre. Hozzá kell tenni, a Szeged éppen az OSC-től lopott el egy pontot két körrel ezelőtt, ráadásul Budapesten.

Így várhattuk tehát a mérkőzést, amelyen Kiss Csaba rögtön akciógóllal szerezte meg a vezetést a hazaiaknak. Ezt Jesse Koopman egyenlítette ki, miután Steinmetz Ádám harcolt ki emberelőnyt, majd aztán a 4. percben Hőna Dávid köszönt be, máris vezetett csapatunk, 1-2.
A mérkőzés elején nem tudott élni az emberfórokkal a Szeged, jól működött a blokk és Jónás György is a helyén volt. Koopman viszont 2/2-t produkált, már ami a fórból ellőtt kísérleteket illeti, 3-1-re nyerte a Vasas az első negyedet.

Marnitz Gergő gólja már 4-1-es előnyt jelentett, remekelt csapatunk, és kapusunk is, a negyed derekára 7/8 szerepelt Jónás neve mellett, ez 88 százalékos mutatót jelentett. Marnitz ismételt, 5-1, volt ide, fel is rémlett, mit mondott az OSC elleni meccs után a Fradiból érkező játékosunk: jó lenne Szegeden egy 5/5-ös lövési mutató. Nos, 2/2-nél tartott a nagyszünet előtt három perccel – később sajnos, már romlott ez a mutató.
Chilkó Márton szépített, majd Vukicevics is betalált, így közeledett a Szeged, de Koopman következett, 6-3 volt a félidő. Sedlmayer Tamás, csapatunk korábbi játékosa talált be aztán, de Bóbis Máté emberelőnyből tartotta az előnyünket (4-7).

Az OSC ellen jól játszó Nagy Márton fórból hozta közelebb a Szegedet, majd a klubunkhoz szintén közel álló Manhercz Krisztián is betalált, már csak egy gól volt az előnyünk, 6-7. 11:7 volt egyébként a kiállítási arány ekkor, a magasabb szám volt a Vasas neve mellett.
A lehető legjobbkor jött a nyolcadik előnyünk, Steinmetz Ádám harcolta ki, Koopmann értékesítette, 6-8. „Manó” jött azután, 7-8, majd Njegovan zörgette meg a hálót, 7-9, kiváló meccs volt ez a szombati.
Manhercz újra szabaddobásból lőtt gólt, majd kiharcoltunk egy büntetőt 46 másodperccel a negyed vége előtt, amit Marnitz Gergő sajnos, kihagyott. Büntetett viszont a Szeged, Vukicevics góljával 9-9 állt a táblán az utolsó nyolc perc előtt.

És Sedlmayer góljával először vezetett 1-0 után a Szeged (10-9) a negyedik negyed elején, fordult a kocka. Koopman egyenlített egy fór lejárta után, aztán Takács Bálint is kipontozódott Hőna Dávidot követve, pontosabban cserével állították ki.
Babay Árpád lőtte meg kisvártatva első gólját, ismét vezettünk! Sedlmayer egyenlített, majd 3 perccel a vége előtt egy emberfóros helyzet előtt időt kértünk. Marnitz elhibázta az előnyt, majd Bóbist küldték ki, ami után Varga Péter kért időt. A Szeged sem élt a lehetőséggel, 1:28-cal a vége előtt újra csapatunk került emberelőnybe. Ez is kimaradt, egy perc volt hátra a meccsből.
Kaotikusra sikeredett ez az utolsó perc, kiállítások itt is, ott is, a vége maradt a 11-11.
Több is lehetett volna, ám ne legyünk telhetetlenek!

Földi László értékelése: „Félig üres vagy tele? Ez most abszolút tele van, nagyon örülök, és boldogok vagyunk, hogy szereztünk egy pontot Szegeden, mert ez elég kevés csapatnak sikerült és fog sikerülni a jövőben. Ha csak azt vesszük, hogy a debreceni felkészülési tornához képest több mint tíz gólt javultunk, akkor azt mondhatom, hogy jó irányba haladunk, még akkor is persze, ha a két meccset nem lehet összehasonlítani. A fiúk nagyon fegyelmezettek voltak, egy csomó dolgot viszontláthattam a vízben abból, amit kértem. A harmadik negyedben elért minket a lavina, majdnem el is sodort bennünket, 9-9-re egyenlített a Szeged, majd aztán átvették a vezetést is. Ezt még nagyobb bravúrnak tartom, hogy innen is fordítani tudtunk, sőt még aztán voltak győzelmi lehetőségeink is. De mégis, ez így volt jó, ahogy volt, abban hiszek, hogy mértéktartónak kell lenni – folyamatosan kell fejlődni, ez az egy pont most nagyon jó eredmény nekünk. Jól játszottunk, szerdától készülünk tovább a feladatainkra, mert most nem szabad elhinni, hogy nagyon jók vagyunk.”

Jónás György: „Nagyon örülünk a pontszerzésnek, főleg a meccs elején játszottunk nagyon jól. Jó volt a hátrányos védekezésünk, ha jól emlékszem, az első kilencet ki is védekeztük. Emberfórban hatékonyan támadtunk viszont, jól pörögtünk, jó meccs volt. Arra készültünk, hogy legalább egy pontot elhozunk, és szerintem csapatként nagyon együtt voltunk. Az év hátralévő részében olyan meccsek jönnek, amiket egyrészt a céljaink elérése érdekében meg kell nyerni, másrést talán könnyebbek is. De ez nem azt jelenti, hogy nem kell készülni például a KSI ellen, oda kell figyelni, mert könnyen lehet pofont is kapni. A KSI után megyünk Debrecenbe, az a meccs borzasztóan fontos lesz."

D.S.  

A tabella állása:

1. A-Híd OSC Újbuda 5 4 1 - 65-40 13
2. Szolnoki Dózsa Közgép 5 4 - 1 75-36 12
3. Contitech Szeged 6 3 2 1 71-50 11
4. VasasPlaket 6 3 1 2 56-64 10
5. Debreceni VSE 5 2 - 3 43-54   6
6. PVSK Mecsek Füszért 5 2 - 3 40-54   6
7. Metalcom-Szentes 5 1 - 4 34-49   3
8. KSI SE 5 - - 5 28-65   0

 

 

 

 


Hirdetések