Jenkei Dániel, 2016.10.27. | Jégkorong

Az eddig pont nélküli Linznek nagyon kijött a lépés a Jégpalotában.

Ha azt vesszük alapul – és a számok általában nem hazudnak –, hogy a Linz az Erste Bank Young Stars League szerdai fordulója előtt az összes mérkőzését elveszítette, és 0 pontja volt, míg a Vasas-Continental már 21 pontnál járt, mondhatjuk, hogy a meccs esélyese Székely-Mádai László és Horváth András csapata volt.

Azért az osztrákok eddigi 11 veresége között voltak szoros pofonok is, a MAC-tól például csak egy góllal kaptak ki (0-1), de a mieink által az előző körben megvert (5-4), nagyon erős Znojmo is „csak” 7-5-re nyert ellenük.

És hát, a „minden meccs nehéz ebben a mezőnyben” kitételt sem árt néha felemlíteni, merthogy ennek a közhelynek is az a legfőbb jellemzője, hogy kegyetlenül igaz.

Ennek fényében nehéz volt játékosnak, edzőnek és szurkolónak is higgadtan értékelni a meccs után. Mert ha valaki megnézi az eredményt, azt gondolhatná, a jég felolvadt és vízilabda-mérkőzést játszottak a felek.

Tizenhárom gól született, az első kettőt a Vasas szerezte: előbb Czakó Barna lőtt gólt emberelőnyben, majd Zsigmond Bence talált be, 2-0-ra vezetett az első harmad után csapatunk. Aztán valami megváltozott, és a második húsz percben elkezdtek csúszni a hullámhegyen lefelé a srácok: 4-3-ra nyerte ezt a szakaszt a Linz, potyogtak a gólok.

Ennél is rosszabb hír volt, hogy Surányi Zsolt megsérült a meccs során, majd Czakó Barnát végleg kiállították a harmad végén. Ettől persze még nem kellett volna 4-0-ra elveszíteni az utolsó harmadot – merthogy ez történt.

Igaz, az utolsó, negyedik linzi találat már üres kapus volt. Fájó vereség lett tehát a vége, 8-5-re nyert a Linz, megszerezve ezzel első győzelmét.

A Vasas-Continental legközelebb szombaton, a Villach otthonában lép jégre, majd másnap a Jesenice ellen játszik, Szlovéniában. Fontos lenne a bravúr!

Székely-Mádai László vezetőedző bő értékelése:

„Sok minden történt ezen a mérkőzésen. Érdekes, mert ugyan vezettünk 2-0-ra az elején, nem mentünk jól bele a játékba. Valahogy lassan korcsolyáztunk, lassan játszottunk, egyáltalán nem volt meg a lendület. Ez később látszott is, a Linz diktálta az iramot a második harmadban. Jöttek a hibák, a védekezésünk elcsúszott, így csúnya lett a vége. Azt is el kell mondani, hogy amikor égett a ház, ment előre és becsülettel kapart a csapat, tehát benne volt a fiúkban az erő, csak hamarabb kellett volna ezt bizonyítani. A Linz már korábban is játszott szoros meccseket, nagyon csalóka az eredménysora, meg az a nulla pont, ami a neve mellett állt. Sajnálom, mert ezzel a vereséggel a Znojmo elleni bravúros győzelmet igazából semmissé tettük. Nem segítette a meccsre való készülést, hogy a keddi edzésre többen sem tudtak betegség miatt eljönni, betegeskedtek páran, és aztán megsérült egy játékosunk is a mérkőzés alatt, a csapatkapitányt pedig végleg kiállították. De van ilyen, ezeket a helyzeteket kezelni kell. Most muszáj lesz bravúrt végrehajtani, mert ez a három pont nagyon fog hiányozni, sőt, már most is nagyon hiányzik. A hétvégén komoly erőpróba előtt állunk, sok utazással, két idegenbeli fellépésünk lesz. Bizonyítani kell a fiúknak, ami azért lenne fontos, mert a Villach és a Jesenice is csoportbeli rivális, sokat érne a tőlük elvett három pont.”

Erste Bank Young Stars League, 12. forduló:

Vasas-Continental-EH Linz 5-8 (2-0, 3-4, 0-4)
Gólszerzők:
Czakó (8.), Zsigmond (14.), Kövesdi (23.), Tornyai (33.), Szlama (39.), illetve Kragl (21.), Rosenberg (24.), Gáspár (30.), Maurer (39.), Gáspár (43.), Roth (49.), Mayrhofer (56.), Rosenberg (60.)     

Az EBYSL C csoportjának állása:

1. Jesenice 28 pont (13 mérkőzés)
2. Kranj 25 pont (13)
3. Vasas 21 pont (11)
4. Villach 19 pont (12)
5. Medvescak Zagreb 19 (14)
6. Graz 0 pont (13)

D.S.


Hirdetések