Jenkei Dániel, 2016.10.24. | Jégkorong

Az újkori magyar jégkorongsport egyik legmeghatározóbb tagja csatlakozik a Vasas HC szakmai stábjához.

Újabb szapporói hőst köszönthetünk a klubunkban. Szuper Levente, Horváth András és Peterdi Imre után Ladányi Balázs is a Vasast szolgálja a jövőben.

Persze, a Godó becenévre hallgató egykori klasszis pályafutása esetében nem csupán ez a 2008-as páratlan bravúr említhető, hiszen 19 éves kora óta tagja volt a magyar válogatottnak, a C csoportos vb-től kezdve végigjárta a világbajnokságokat, egészen 2014-ig szerepelt a nemzeti csapatban a nagy generáció tagjaként, meghatározó szerepet vállalva ezzel a magyar hoki újbóli felemelkedésében. 227 alkalommal húzta fel a válogatott szerelést, 78 gól és 136 gólpassz fűződik hozzá, ezzel a legeredményesebb magyar hokisnak mondhatja magát.

A Vasas lesz a hetedik klubja: Dunaújvárosban ismerkedett meg a sportággal, a legendás Kercsó Árpád kezei alatt lett nagy játékos, 1986-tól 2005-ig szolgálta az acélváros csapatát, innen az Újpestbe igazolt 2005-ben, majd Brianconba 2007-ben, ahol szintén két idényt töltött el. 2009 és 2013 között az Alba Volánba tért haza, az EBEL meghatározó játékosa lett. Egy rövid bolzanói kitérő után jött haza 2013-ban Dunaújvárosba, hogy aztán Debrecenben játsszon, később itt lett edző is.

Most viszont egy egészen más feladatot kapott Szuper Levente felkérésére. Ahogyan szakosztály-igazgatónk elmondta, már akkor beszéltek a jövőről, a lehetséges közös útról, amikor még együtt játszottak.

„A hosszú busztúrákon, a hotelszobában gyakran került szóba, mihez kezdünk majd, ha befejezzük az aktív játékot. Akkor még csak terveztük, hogy jó lenne együtt valami nagyon jó dolgot csinálni. Nos, mostanra megérett a helyzet erre. Többfelé vitt minket a sors, nagy öröm számomra, és szerintem Godónak is, hogy most újra egy célért küzdhetünk. Mondhatom, hogy egy élő legendával gazdagodott a Vasas család, nagyon várjuk a közös munkát” – mondta Szuper Levente a megállapodásról.

Ladányi Balázs szakmai vezető lesz a klubnál, november 1-jétől áll munkába. Felügyeli majd a korosztályos csapatok munkáját, kiemelt feladata lesz az U16-os és U18-as csapataink munkájának koordinálása, és elemző szakmai anyagot is várnak majd tőle a klub felépítésének és működésének megismerése után.

„Nem titok, hogy az ő megnyerése stratégiai döntés is volt a részünkről. Nagy tervünk, hogy jövőre felnőtt csapatot indítsunk a MOL Ligában, és ez nagyon kemény munkát igényel. Ebben a munkában Godó tapasztalatának nagy szerepe lesz” – tette hozzá Szuper Levente.

„Tényleg kerülgetjük már egymást Levivel egy ideje, de most lett aktuális, hogy egymás kezébe csapjunk. Debrecenben nem minden alakult úgy, ahogy terveztem, ezért fogadtam el a felkérést. Levi személyén túl az edzői stáb is nagyon meghatározó, hiszen nagyon jó barátságban vagyok a Vasasban dolgozó edzőkkel, többükkel együtt játszottam, jó barátok vagyunk, jól ismerjük egymást. Alig várom a közös munkát velük” – fogalmazott Ladányi Balázs, aki egyelőre egyedül költözik Budapestre, felesége (akivel januárra várják kislányukat) és nyolcéves kisfia még a cívis városban marad, elvégre az iskolát ebben a helyzetben nem szeretnék megszakítani.

„Azért azt el kell mondanom, hogy nagyon nehéz szívvel hagyom ott a debreceni U12-es csapatot. Nagyon szép közös emlékeink vannak, a csapat nem elég, hogy eredményes volt, a gyerekek nem elég, hogy tisztelettel viseltettek egymás és az edzők irányában, még a szülőkkel is el tudtuk fogadtatni a módszereinket, a munkánkat. A hokiban, tudjuk, hogy ez utóbbi nagyon nehéz, bízom benne, hogy a Vasasnál is hasonlóan jó kapcsolatom lesz a szülőkkel is” – tette hozzá „Godó”, aki az elmúlt évben a debreceni juniorcsapat vezetőedzője volt, ahol szintén jó közösséget épített.

„Kemény vagyok és szigorú a nagyokkal, de mindig is úgy gondoltam, hogy a hokiban a siker kulcsa a pedagógia, ezt a Vasasnál is szem előtt fogom tartani” – mondta Ladányi Balázs, és hozzáfűzte, nagyon bízik benne, hogy a hozzáértő klubvezetéssel és a többi szakemberrel sikerül majd lefektetni a felnőtt csapat működtetésének alapjait is.

Dobos Sándor


Hirdetések