Jenkei András, 2016.10.23. | Jégkorong

A Vasas juniorjai már 5-1-re is vezetett a csehek ellen, és itthon is tartották a három pontot az EBYSL 11. fordulójában.

Vasas-Continental-Znojmo (cseh) 5-4 (2-0, 2-1, 1-3)
Gólszerzők: Zsigmond B. (17., Horváth A.), Zsigmond B. (18., Oroszi, Kövesdi), Szlama (23., Varga T., Székely-Mádai G.), Szlama (35., Varga T., Bukor R.), Kövesdi (43., Surányi), illetve Kruckovic (28., Svatuska), Oscadal (45., Svatuska, Jerabek), Kruckovic (45., Ruzicka, Bulin), Bulin (54.)

A Kranj ellen játszott legutóbb a Vasas-Continental az Erste Bank Young Stars League-ben, akkor nem sikerült nyerni (2-5), aztán viszont sikerült javítani a magyar bajnokságban a DVTK ellen (5-2).
Most ismét az EBYSL volt soron, méghozzá egy kifejezetten jó mutatóval bíró együttes, a cseh Znojmo volt a Jégpalota vendége. A csehek az A csoportban a második helyen állnak, csak a Red Bull Salzburg előzi meg őket, pontszámban is előttünk jártak, és még a mostani győzelem után is így van ez (22-21 pont).
Merthogy győzött csapatunk, amely kiválóan kezdett a szombat délutáni meccsen, Zsigmond Bence két góljával az első harmadban 2-0-ra ment el. Ezt az egész szezonban gólerős Szlama Dániel toldotta meg, és bár Kruckovic szépített (3-1), a harmadik harmad elején már 5-1-re vezetett a Vasas-Continental, Kövesdi Cameron góljával.
Ezután – így utólag már nyugodtan mondhatjuk –, belefért, hogy kiengedjen egy kicsit a társaság, három gólt kapott még a harmadban. Azért kicsit beszorult a csapatunk az utolsó percekre, viszont hatalmas szívvel játszott, ez pedig megakadályozta azt, hogy a Znojmo kiegyenlítsen.

A mieink legközelebb szerdán, a Linz csapatát fogadják a Jégpalotában, azon a meccsen nem túlzó elvárás a magabiztos siker (a mezőny két 0 pontos csapatának egyike az osztrák fél).

Székely-Mádai László vezetőedző értékelése: „Ez egy nagyon izgalmas meccs volt, legalábbis a végén oda kellett figyelni. Nagyon jól játszottak a fiúk az első két harmadban, azt csinálták, amit megbeszéltünk, jól korcsolyáztak, el is húztunk 5-1-re. Aztán jött egy rövidzárlat, a harmadik harmadban villámgyorsan kihasználta a hibánkat a Znojmo, nem véletlenül áll a csoportjában a második helyen. De a fiúk 5-4-nél rettentően nagyon dolgoztak, keményen állták a sarat, vitte előre őket a szívük, és ezt jó volt látni. Örülök az újabb három pontnak, amit a 60 perc alapján teljesen megérdemelten szereztünk meg. Szép siker ez egy ünnepi hétvégén. Tisztelet a bátraknak!”

A kétgólos Zsigmond Bence így vélekedett az 5-4-es sikerről:
„Nagyon jól beleálltunk a meccsbe, jó volt az eleje, élvezettel játszottunk. Aztán kicsit beleültünk, belekényelmesedtünk az előnyünkbe, és ez majdnem megbosszulta magát. De a szívünk a helyén volt, így tudtuk megnyerni ezt a meccset. Az edzőink azt mondták, most egy nagy menetelésbe fogunk, és azon kell lennünk, hogy megnyerjük az előttünk álló mérkőzéseket, és a végén betoljuk a szekeret oda, ahová kell.”

D.S.       
 

 


Hirdetések