Jenkei András, 2016.10.16. | Röplabda

Nagy csatában a második Közép-európai Liga mérkőzését is megnyerte a Vasas Óbuda.

Vasas Óbuda – 1. BVK Bratislava 3:2 (–17, 22, 12, –27, 9)
Folyondár utca, 150 néző.

Vezette: Haas, Petsche.

Vasas Óbuda: Kountoura 8, Sklar 17, Szedmák 7, Rountree 3, Török 14, Hardy 14. Csere: Lévai, Bánlaki (liberók), Németh 18, Durst.
Vezetőedző: Jókay Zoltán.

Bratislava: Stankova 14, Babjaková 14, Trach 13, Hudecová 15, Candráková 9, Ovecková. Csere: Jagodzinska (iberó), Turciková, Ramajová, Pisecna 2, Mastalirová 1.
Vezetőedző: Tomás Varga.

Nagyon gyengén kezdte második mérkőzését a Közép-európai Ligában fiatal együttesünk, Jókay Zoltán előbb öt, majd nyolc pontos hátránynál volt kénytelen időt kérni (2:10). Pontatlan nyitásfogadásunk meghatározta a játék képét, így Németh Anett, valamint Bánlaki Mária beállását követően már csak az eredmény kozmetikázására volt lehetősége csapatunknak (17:25, 0:1).

                                                                       fotó: Vasas Attila      

A második szettet ismét a pozsonyiak kezdték jobban, ám az első technikai szünetet követően egyre összeszedettebb játékot produkáltak a mieink (12:10). Szedmák Réka remek blokkjaival tartottuk előnyünket, majd a végjátékot Elena Kountoura pontjainak köszönhetően meg is nyerte csapatunk (25:22, 1:1).
Kountoura remek nyitássorozatával öt pontos vezetést dolgozott ki együttesünk a harmadik szett elején, melyet magabiztosan őriztek lányaink a játszma feléhez érve (13:8). A folytatásban Németh Anett egyre inkább ráérzett a mérkőzés ritmusára, fiatal balkezes átlónk támadásaival nem tudtak mit kezdeni a vendégek, a játszmát így végül nagyon könnyedén hozta csapatunk (25:12, 2:1).

A negyedik játszmát sajnos az első szetthez hasonló üresjárattal indította csapatunk, szlovák ellenfelünk hét pontos előnyből várhatta a folytatást (1:8). Jókay Zoltán ekkor Török Kata helyett visszaküldte a pályára Tess Rountree-t, aki jó nyitásfogadásával komoly szerepet vállalt a hátrány ledolgozásából, a pontokat azonban továbbra is Németh szállította (15:16). Hiába jött fel együttesünk, a vezetést a végjátékig nem sikerült átvenni, ekkor azonban Török két ásszal tért vissza a pályára, így elérhető közelségbe került a három pont (23:22). Az utolsó percekben hiába hárított azonban öt játszmalabdát is együttesünk, a szlovákok végül csak megnyerték a játszmát, így biztossá vált, hogy legalább egy ponttal távoznak majd a Folyondár utcából (27:29, 2:2).


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

A mindent eldöntő, ötödik szett rendkívül kiélezett játékot hozott, mindkét fél teljes erőbedobással hajtott a győzelemért, a térfélcserénél egyetlen ponttal vezettek a mieink (8:7). Török Kata kiemelkedő nyitásfogadása komoly stabilitást biztosított csapatunknak, így egy remek Szedmák nyitássorozatot, valamint Hardy blokkokat követően második MEVZA mérkőzését is megnyerte együttesünk és a harmadik helyről várhatja a decemberi folytatást (15:9, 3:2). 

Sarlós Márton   


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

 


Hirdetések