Jenkei Dániel, 2016.10.11. | Ökölvívás

A Madárfészek Akadémián rendezték az ifjúsági magyar bajnokságot, ahol kitettek magukért a Vasas öklözői.

A Vasas-Süllős Boxing Team 7 versenyzővel képviselte magát a 2016. évi Ifjúsági Ökölvívó Magyar Bajnokságon. Az összmérleget tekintve 2 arannyal, 3 bronzzal és egy ötödik hellyel a mieink lettek a bajnokság legeredményesebb csapata.

56kg-ban Rafael Milán TKO vereséggel maradt alul Kontimér Józseffel szemben, versenyzőnk egy súlycsoporttal lejjebb indult, a drasztikus fogyasztás pedig rányomta bélyegét az eredményességre.

Ugyanebben a súlycsoportban Balogh Róbert bronzérmes lett, paksi ellenfelét egyhangú pontozással múlta felül, majd ugyanígy kapott ki egy győri ellenféltől.

60kg-ban Kovács Adrián szoros mérkőzést vívott rutinosabb ellenfelével a Madárfészek Akadémiáról, de végül alulmaradt.

69kg-ban Kozák Lászlótól szinte elvárás volt az aranyérem, hiszen címvédőként érkezett a versenyre. Kiemelkedő teljesítményt nyújtott, több ellenfelére is számolni kellett, így az arany mellé jogosan kapta meg a legjobb versenyzőnek járó címet is.

75kg-ban Árpád Viktor indult a színeinkben, és mindhárom mérkőzését megnyerte, a magyar bajnoki címe minden várakozást felülmúlt.

91kg-ban Gálházi Krisztián harmadik hivatalos meccsén, egy harcos mérkőzésen győzni tudott, ez pedig bronzérmet ért számára.

A +91kg-os súlycsoportban indított Varga Bence szintén újonc volt, de ő sem ijedt meg a feladattól, és komoly ütőerejének hála győzelemmel kezdett, így végül az ő nyakába is bronzérmet akasztottak.

Összességében elmondható, hogy a két héttel ezelőtti serdülő bajnoksághoz hasonlóan a Vasas-Süllős az ifiknél is jócskán felülmúlta a tavalyi szereplését.


Hirdetések